Farské oznamy 25. októbra 2009

24.10.2009 Andrej Fordinál
    1. Liturgický kalendár

Streda 28. 10. - VÝROČIE POSVIACKY FARSKÉHO CHRÁMU

SV. ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV

Nedeľa 1. 11. - VŠETKÝCH SVÄTÝCH

    2. Podielová kniha SSV

Členovia Spolku svätého Vojtecha si môžu vyzdvihnúť Pútnik svätovojtešský, podielovú knihu Brigita Švédska a DVD s filmom Fatima v predajni SSV.

3. Výročie posvätenia chrámu

V stredu 28. októbra 2008 oslávime 121. výročie od posvätenia tohto nášho chrámu. Večer o 17.00 hod. vás pozývame na slávnostnú sv. omšu, pri ktorej bude zároveň aj farská duchovná obnova pri príležitosti roka kňazov. Celebrovať ju bude vdp. Peter Cibira. V stredu sv. omše budú takto: ráno o 5.45 a 6.30 hod., a večer len o 17.00 hod.
Pri príležitosti výročia posvätenia chrámu budeme mať možnosť získavať úplné odpustky. Podmienky na získanie týchto odpustkov sú: sv. spoveď (môže byť vykonaná aj niekoľko dní pred týmto sviatkom), sv. prijímanie, modlitba na úmysel sv. Otca a vyhýbanie sa príležitosti k akémukoľvek hriechu. Navyše je potrebné sa v našom kostole ešte pomodliť Otče náš a Verím v Boha.

    4. Dušičková pobožnosť

Budúcu nedeľu 1. novembra 2009 je prikázaný sviatok Všetkých svätých. O 15.00 hod. sa pri hlavnom kríži na Ondrejskom cintoríne uskutoční dušičková pobožnosť.

    5. Úplné odpustky

Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. do 8. novembra. Treba splniť aj ďalšie podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca. Napokon vo všeobecnosti je potrebné vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému.

    6. Zbierka na misie

Minulú nedeľu sa konala zbierka na katolícke misie. V našej farnosti sa na tento účel vyzbieralo a odoslalo na účet Pápežských misijných diel 1.692,20 € (50.979,22 Sk). Za vaše milodary: Pán Boh zaplať!

    7. Zbierka pre kostolné potreby

Dnes sa pri všetkých svätých omšiach koná pravidelná zbierka pre potreby nášho chrámu a farnosti, ktorá bude použitá na opravu sociálnych zariadení pri farskej kancelárii a na nákup podlahovej krytiny v seminárnej miestnosti.

    8. Hodové stretnutie

Dnešnú nedeľu 25. 10. 2009 o 15.00 hod. vás srdečne pozývame na tradičné hodové stretnutie do seminárnej miestnosti na farskom úrade. Gazdinky, ktoré by chceli prispieť nejakým koláčom prosíme, aby ich priniesli so sebou.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál