Farské oznamy 24. januára

23.1.2010 Andrej Fordinál
  • 1. Liturgický kalendár

Pondelok 25. 1. - OBRÁTENIE SV. PAVLA, APOŠTOLA

Utorok 26. 1. - Sv. Timoteja a Títa, biskupov

Streda 27. 1. - Sv. Angely Merici, panny

Štvrtok 28. 1. - Sv. Tomáša Akvinského, kňaza a učiteľa Cirkvi

  • 2. Rok kňazov

Vo štvrtok 28. 1. večer o 17.00 hod. vás pozývame na sv. omšu, pri ktorej bude zároveň aj farská duchovná obnova pri príležitosti roka kňazov. Celebrovať ju bude vdp. Mons. Marián Dragúň. Vo štvrtok sv. omše budú takto: ráno o 5.45 a 6.30 hod., a večer len o 17.00 hod.

  • 3. Zbierka pre Haiti

V duchovnom spojení so Svätým Otcom Benediktom XVI. a na základe jeho výzvy, Mons. Stanislav Zvolenský - predseda KBS, vyhlásil na dnešnú nedeľu (24. januára) celoslovenskú finančnú zbierku na pomoc postihnutým na Haiti.

  • 4. Zbierka na Katolícku univerzitu

Budúcu nedeľu sa pri všetkých sv. omšiach uskutoční zbierka na Katolícku univerzitu.

  • 5. Deň otvorených dverí

V stredu 27. 1. sa uskutoční deň otvorených dverí na Gymnáziu školských bratov.

  • 6. Lyžovačka

V dňoch od 27. 2. - 6. 3. (jarné prázdniny) vás chceme pozvať na lyžovačku rodín do dediny Huty na Orave. Ubytovanie je zabezpečené v Škole v prírode v Hutách. Na internetovej stránke tejto školy, nájdete fotogalériu i cenník. Bližšie informácie získate u p. kaplána Kalamena, u ktorého sa môžete aj prihlásiť.

  • 6. Oznam Charity Blumentál

Program v klube na Vazovovej 8

V nedeľu 7. februára 2010 pozývame záujemcov na besedu s vdp. Jurajom Drobným, vedúcim oddelenia programu televízie LUX.

Klub je otvorený od 14.30 do 16.30 hod.

Oznam sociálnej poradne

Oznamujeme, že v pondelok 25 . 1. 2010 nebude sociálna poradňa z dôvodu dovolenky poskytovať svoje služby. Ďakujeme za pochopenie.

Upresnenie k informácii o doučovaní, ktorú sme ohlásili ako novú službu našej sociálnej poradne.

Doučovanie môžu využívať žiaci základných škôl aj študenti stredných škôl. Doučovanie, ako všetky služby poskytované Charitou Blumentál, je bezplatné. Podrobnosti sú vo výveske charity v predsieni kostola aj na internetovej stránke www.charitablumental.sk.

Prosba

Opäť sa blíži čas, kedy sa môžte rozhodnúť komu darovať svoje 2 % z dane zo mzdy za rok 2009. Občianske združenie Charita Blumentál Bratislava požiadalo aj tento rok o predpísanú  registráciu u notára a tým má možnosť získať finančné prostriedky z uvedených zdrojov. Budeme vďační, ak sa rozhodnete svoje 2 % poskytnúť práve nám a tak nám pomôžete opäť zabezpečiť všetky plánované akcie a aktivity. Tlačivá s potrebnými našimi údajmi nájdete v kostole za lavicami, na výveske charity aj na našej internetovej stránke. Vopred ďakujeme za Vaše pochopenie a pomoc.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál