Farské oznamy 18. apríla

17.4.2010 Andrej Fordinál

1. Liturgický kalendár

Streda 21. 4. - Sv. Anzelma, biskupa a učiteľa Cirkvi

Piatok 23. 4. - Sv. Vojtecha, biskupa a mučeníka

Sobota 24. 4. - Sv. Juraja, mučeníka

Sv. Fidela zo Sigmaringenu, kňaza a mučeníka

  • 2. Svätá omša z príležitosti zvolenia pápeža Benedikta XVI.

Z príležitosti piateho výročia zvolenia Jeho Svätosti pápeža Benedikta XVI. sa v pondelok 19. apríla o 17,00 h. v Katedrále sv. Martina uskutoční slávnostná svätá omša, na ktorú ste všetci srdečne pozvaní.

  • 3. DOD v seminári

Budúca nedeľa (25. 4.) je Nedeľa Dobrého Pastiera, tak ako po minulé roky, aj tento je pre Vás pripravený Deň otvorených dverí v Kňazskom seminári v Bratislave. Podrobnejšie informácie sú na výveske.

  • 4. Zbierka na seminár

Budúcu nedeľu sa pri všetkých sv. omšiach uskutoční zbierka na kňazský seminár.

  • 5. 20. výročie návštevy Jána Pavla II. vo Vajnoroch

V dňoch 22. -. 25. apríla sa uskutočnia oslavy 20. výročia prvej návštevy Jána Pavla II. na Slovensku. Bližšie informácie sú na výveske.

  • 6. Zbierka pre potreby farnosti

Dnes sa pri všetkých sv. omšiach koná pravidelná mesačná zbierka pre potreby farnosti. Za Vaše milodary: „Pán Boh zaplať !”

  • 7. Oznamy Charity Blumentál

Program v klube na Vazovovej 8

V nedeľu 25. apríla pozývame záujemcov do Slovenskej národnej galérie - Esterházyho paláca na zaujímavú výstavu majstrovských diel ruskej ikonomaľby s názvom Ruská ikona 15. až 20. storočie. Zraz je pred Esterházyho palácom na nám. Ľ. Štúra 4 o 14.15 hod.

Pozvánka

Pri príležitosti Dňa matiek, pozývame mamičky, ktoré prijali od Pána Boha 4 a viac detí, na malé posedenie, ktoré sa uskutoční v seminárnej miestnosti farského úradu v nedeľu 9. mája 2010 o 14.oo hod.

Oznamy pre rodičov

Ako sme už informovali, na sobotu 15. mája sa pripravuje zájazd rodičov s deťmi do Topoľčianok. Podrobnú informáciu ako aj program nájdete vo výveske Charity v predsieni kostola a deti dostanú informácie aj prostredníctvom svojich katechétok. Veríme, že spolu prežijeme pekný deň plný zaujímavých zážitkov.

Letný detský tábor

Od stredy 21. apríla 2010 budú v čakárni kancelárie farského úradu k dispozícii prihlášky do letného tábora, ktorý, ako sme už informovali sa uskutoční v termíne 3. až 10. júla 2010 v horskom hoteli Paradise v Rajeckých Tepliciach. Prihlášku si môžete stiahnuť aj z internetovej stránky charity.

  • 8. Misie

Počas prípravy na Bratislavské misie sa budeme po modlitbe sv. ruženca modliť modlitbu za misie.

  • 9. Úmrtie

V piatok 16. apríla 2010 v Ríme zomrel vo veku 90 rokov kardinál Tomáš Špidlík, SJ. Myslime vo svojich modlitbách na jeho nesmrteľnú dušu.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál