Farské oznamy 10. októbra 2010

10.10.2010 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Štvrtok 14. 10. - sv. Kalixta I., pápeža a mučeníka, ľub. spom.

Piatok 15. 10. - sv. Terézie od Ježiša, panny a učiteľky Cirkvi, spom.

  • Bratstvo živého ruženca

Naše blumentálske Bratstvo sv. ruženca vám ponúka možnosť prihlásiť sa do ružencovej ruže na jeden desiatok sv. ruženca. Zapísať sa môžete u našich ružencových horliteliek po sv. omšiach v predsieni kostola.

  • Ustanovenie nového kaplána

Za nového kaplána v našej farnosti je ustanovený dp. Pavol Mikula, ktorý začne svoju službu v našom farskom spoločenstve v stredu 13. októbra pri večernej sv. omši o 16.30 hod. Sprevádzajme jeho pôsobenie v Blumentáli svojimi modlitbami.

  • Príprava ku sviatostiam

Všetci prihlásení kandidáti na prijatie sviatostí budú mať ďalšie stretnutie v pondelok 11. októbra o 19,30 hod. na fare Blumentál (Vazovova 8).

  • Príprava na birmovku

Birmovanci - deviataci a stredoškoláci - ktorí sa prihlásili na prípravu v našej farnosti Blumentál, sú pozvaní na svätú omšu pre birmovancov v PIATOK 15.10.2010 o 18,00 hod. Po svätej omši bude prvé - organizačné - stretnutie s pánom kaplánom.

  • Bratislavské misie

Dnes začínajú celobratislavské misie, na ktoré Vás srdečne pozývame. V rámci Mestských misií od pondelka 11. októbra, do piatku 15. októbra, bude prebiehať program na Hlavnom námestí, na Tyršovom nábreží program pre teenagerov a v Klariskách výstava sakrálnych umelcov spolu s každodenným večerným kultúrnym programom. Dnešné predstavenie Hviezdoslav začína o 17.00 nie o 19.00., ako je chybne uvedené v bulletinoch.

V piatok, 15. októbra o 17.00 bude o. arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský slúžiť sv. omšu v Katedrále sv. Martina, počas ktorej vyšle jednotlivé rehoľné misijné tímy do 22. bratislavských farností.

V sobotu, 16. októbra doobeda, sa uskutoční Beh s nádejou po uliciach Starého mesta. Behu sa môžu zúčastniť všetky vekové kategórie a aj netrénovaní bežci.

Viac informácií o ďalších programoch nájdete v bulletinoch pri vstupe do kostola, na plagátoch, ako aj na web stránke www.misieba.sk.

  • Blumentálske farské misie

V druhej etape celobratislavských misií budú misie pokračovať vo farnostiach. V našom blumentálskom kostole budú misie viesť kňazi z rehole verbistov: P. Ján Kušnír, P. Rastislav Kršák, P. Pavol Kruták a P. Marek Vaňuš. Naše farské misie začnú sv. omšou v sobotu 16. 10. o 18.00 hod. Podrobný program nájdete na výveskách pred kostolom, vo farskom časopise a na našej webovej stránke www.blumental.sk - Program misií vo farnosti Blumentál - Bratislava od 16.10. do 24.10.2010.

  • Misijná nedeľa

Budúcu nedeľu 17. októbra si pripomenieme dôležitosť svetových misií. Podporme tento úmysel vo svojich modlitbách ako aj príspevkom na misijnú zbierku, ktorá sa v ten deň bude konať po sv. omšiach.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál