Farské oznamy 6. novembra 2011

6.11.2011 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Streda 9. 11. - Výročie posviacky Lateránskej baziliky, sviatok

Štvrtok 10. 11. - sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi, spom.

Piatok 11. 11. - sv. Martin z Tours, biskupa, hl. patróna Bratislavskej arcidiecézy, sviatok

Sobota 12. 11. - sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka, spom.

  • Zápis omšových úmyslov

Omšové úmysly na mesiac december  sa budú zapisovať v krstnej kaplnke v pondelok 7. novembra od 16.00 hod.

  • Svätomartinské tríduum a svätomartinská zbierka

Bratislavský arcibiskup - metropolita Mons. Stanislav Zvolenský vás pozýva na slávenie svätomartinského trojdnia, pri ktorom si uctíme patróna našej arcidiecézy, svätého Martina. Sväté omše v Katedrále sv. Martina v Bratislave budú v piatok 11.11. a v sobotu 12.11. o 18.00 hodine a v nedeľu 13.11. o 10.30 hodine. Témou tohtoročného svätomartinského trojdnia je Svätý Martin - posol uzdravujúcej lásky.

Pri tejto príležitosti sa bude v nedeľu, 13. novembra konať vo všetkých kostoloch Bratislavskej arcidiecézy tradičná svätomartinská zbierka, ktorou chceme prispieť na zakúpenie prístroja pre Detskú fakultnú nemocnicu v Bratislave.

  • Koncert Lúčnica

V sobotu 12. novembra o 16.00 hod. vás pozývame do nášho chrámu na vystúpenie speváckeho zboru Lúčnica. Premiérový koncert je venovaný výročiam hudobných skladateľov Zdenka Mikulu, Jána Cikkera, Antonína  Dvořáka a Franza Liszta.  Vstupné je 5 €.

  • Koncert Jany Kocianovej so sprievodným slovom Jána Sucháňa

sa uskutoční 19.11.2011 o 16.00 hod. v našom kostole Blumentál. Koncert sprevádza 24-členný orchester Artmusicorchestra. Koncert sa uskutoční pod záštitou Nádácie Emílie a Michala Kováčovcov. Vstupné je 10,- eur. Pre deti do 15 rokov je vstup voľný. Výťažok zo vstupného sa použije na charitatívne ciele uvedenej nadácie. Lístky si možno zakúpiť v predpredaji cez Ticketportal alebo v predsieni kostola po nedeľných sv. omšiach.

  • Stretnutia detí

Pre deti vo veku od 6 do 15 rokov pripravujeme pravidelné stretnutia v skupine pod vedením táborových vedúcich. Budeme sa veľa zabávať, veľa rozprávať, niečo tvoriť no hlavne spolu budeme tráviť príjemný čas. Ak máte záujem, môžete sa zapísať v sakristii. Stretká budú bývať každý druhý pondelok od 16:00 do 18:00 na fare. Prvé stretnutie bude 21.novembra 2011 o 16:00. Tešíme sa na Vás!

  • Vychádzka pre deti

Pozývame všetky deti farnosti stráviť s nami ďalšie sobotné popoludnie. Stretneme sa v sobotu 19. novembra o 13.00 na fare. Treba sa teplo obliecť, pôjdeme na vychádzku do okolia. Na programe je zábava, hry, pátranie. Tešíme sa na vás.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál