Farské oznamy 10. marca 2013

9.3.2013 Branislav Čaniga
  • Sv. omša a modlitby za vyvolenie pápeža

V pondelok 11. marca pri večerných sv. omšiach a v utorok 12. marca pri ranných sv. omšiach bude použitý omšový formulár Za vyvolenie pápeža.

Konkláve  - voľba nového pápeža začne v utorok 12. marca popoludní. Sprevádzajme túto dôležitú udalosť v Cirkvi aj našimi modlitbami.

  • Rok viery v Katedrále

V rámci duchovného programu počas Roku viery bude vo štvrtok 14. marca o 18.30 hod. v Katedrále sv. Martina v Bratislave slávená sv. omša, počas ktorej odznie katechéza na 5. článok Apoštolského vyznania viery: “Ježiš Kristus zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych”. Všetkých srdečne pozývame k účasti na sv. omši i na eucharistickej adorácii, ktorá bude po nej nasledovať.

· Pochod za život

Spoločenstvo Ladislava Hanusa, Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku v spolupráci s Fórom života Vás pozývajú túto sobotu 16. marca 2013 prísť svojou účasťou podporiť bratislavský Pochod za život. Začne sa o 15.00 hod. na Hviezdoslavovom námestí. Po jeho skončení o 18.30 hod. bude sv. omša v Katedrále sv. Martina, ktorú bude celebrovať otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Cieľom pochodu je poukázať na dôstojnosť ľudského života.

  • Pastoračná návšteva chorých

Počas pôstneho obdobia je možnosť navštíviť chorých doma a vyslúžiť im sviatosti. Záujemcov je možné nahlásiť počas úradných hodín vo farskej kancelárii, telefonicky alebo v sakristii kostola.

  • Krížová cesta

V pôstnom období konáme pobožnosť Krížovej cesty každý piatok o 17.15 hod. a v nedeľu o 15.45 hod. Dnes budú Krížovú cestu konať matky z našej farnosti. Budúci piatok 15.marca sa Krížovú cestu budú modliť učitelia a v nedeľu 17.marca deti z našich škôl.

  • Pobožnosť ksv. Jozefovi

V utorok 19. marca budeme sláviť slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie. Pozývame vás na trojdňovú pobožnosť k sv. Jozefovi, ktorú sa začneme modliť v sobotu 16.3. po sv. omšiach o 6.30 a 18.00 hod., v nedeľu 17.3. po sv. omši o  16.30 hod. a v pondelok 18.3. po sv. omšiach o 6.30 a 16.30 hod.

  • Prednáška - Sv. Konštantín Filozof a Proglas

Budúcu nedeľu 17. marca  Vás pozývame v rámci Roku sv. Cyrila a Metoda na prednášku a besedu s významným slovenským literárnym vedcom, básnikom, prekladateľom a naším blumentálskym farníkom Dr. Viliamom  Turčánym na tému: Sv. Konštantín Filozof  a Proglas .  Náš farský klub na Vazovovej 8 je otvorený v obvyklom čase, t.j. od 14.30 - 16.30 hod.

  • Koncert - Mozartovo Requiem

Pozývame Vás v nedeľu 17. marca  o 20.10 hod. na koncert do nášho blumentálskeho kostola. Zaznie v ňom Mozartovo Requiem, ktoré napísal Wolfgang Amadeus Mozart ako svoju poslednú skladbu. Vystúpi takmer 100 účinkujúcich v podobe sólistov z VŠMU, členov Kresťanského komorného orchestra ZOE a členov speváckeho zboru Technik STU. Diriguje: Ladislav Kaprinay. Vstup na koncert je voľný.

  • Zbierka pre potreby farnosti

Dnešnú nedeľu  10. marca bude po sv. omšiach nasledovať zbierka pre potreby farnosti za účelom pokračovania ďalších rekonštrukčných prác v interiéroch farskej budovy. Vopred ďakujeme za Vašu ochotu a štedrosť. Taktiež vyslovujeme úprimné Pán Boh odmeň! aj za Vaše individuálne milodary pre potreby našej farnosti v celkovej sume 115 Eur venované v tomto  týždni.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál