Farské oznamy 17. marca 2013

16.3.2013 Branislav Čaniga

  • Prednáška - Sv. Konštantín Filozof a Proglas

Srdečne Vás pozývame dnes, v nedeľu 17. marca v rámci Roku sv. Cyrila a Metoda, na prednášku a besedu s významným slovenským literárnym vedcom, básnikom, prekladateľom a naším blumentálskym farníkom Dr. Viliamom  Turčánym na tému: Sv. Konštantín Filozof  a Proglas .  Náš farský klub na Vazovovej 8 je otvorený v obvyklom čase, t.j. od 14.30 - 16.30 hod.

  • Koncert - Mozartovo Requiem

Pozývame Vás dnešnú v nedeľu 17. marca  o 20.10 hod. na koncert do nášho blumentálskeho kostola. Zaznie v ňom Mozartovo Requiem, ktoré napísal W. A. Mozart ako svoju poslednú skladbu. Vystúpi takmer 100 účinkujúcich v podobe sólistov z VŠMU, členov Kresťanského komorného orchestra ZOE a členov speváckeho zboru Technik STU. Diriguje: Ladislav Kaprinay. Vstup na koncert je voľný.

  • Krížová cesta

V pôstnom období konáme pobožnosť Krížovej cesty každý piatok o 17.15 hod. a v nedeľu o 15.45 hod. Dnešnú nedeľu budú Krížovú cestu konať deti z našich škôl a budúci piatok 22.marca sa krížovú cestu budú modliť muži našej farnosti.

  • Veľkonočné spovedanie

Od pondelka 18. marca do stredy 27. marca spovedáme denne (okrem nedele) od 5.45 do 8.00 hod. a od 15.00 do 19.00 hod., podľa potreby aj dlhšie. Na Kvetnú nedeľu budeme spovedať počas dopoludňajších bohoslužieb od 7.00 do 12.30 hod. Počas slávenia Veľkonočného trojdnia a Veľkonočnej nedele nespovedáme s výnimkou nevyhnutných prípadov.

  • Slávnosť sv. Jozefa

V utorok 19. marca slávime slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie. Keďže to nie je prikázaný sviatok, omše budú ako vo všedný deň, ráno o 5.45 a 6.30 hod. a večer o 16.30 a 18.00 hod. V príprave na sviatok pokračujeme v trojdňovej pobožnosti ako bolo oznámené minulú nedeľu.

  • Inaugurácia Svätého Otca

V utorok 19. marca 2013, na sviatok sv. Jozefa, bude o 9:30 h. na Námestí sv. Petra vo Vatikáne sláviť inauguračnú svätú omšu svojho pontifikátu novozvolený pápež Svätý Otec František. Sv. omšu za nového pontifika budeme sláviť v našom chráme v stredu 20. februára o 16.30 hod. Pamätajme na neho aj vo svojich osobných modlitbách.

  • Kvetná nedeľa

Budúca nedeľa je Kvetná nedeľa alebo Nedeľa Utrpenia Pána. Touto nedeľou vstupujeme do Veľkého týždňa. Spomienku na Pánov vstup do Jeruzalema oslávime požehnaním ratolestí a slávnostným vstupom, ktorý sa uskutoční pri každej sv. omši. Požehnané ratolesti nám budú v našich domovoch pripomínať Kristovo víťazstvo. Ratolesti na požehnanie si treba priniesť z domu.

  • Vikvetfest

Na Kvetnú nedeľu 24. marca 2013 sa uskutoční v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí stretnutie mládeže s názvom VIKVETFEST. Vstup je voľný a bezplatný. V programe budú ranné chvály, sprievod s ratolesťami, sv. omša s otcom arcibiskupom, agapé, hudobný program a tiež krížová cesta ulicami mesta. Bližšie informácie nájdete na internetovej stránke www.vikvetfest.sk. Pripravuje sa tiež víkendové stretnutie mládeže, ktoré bude 10. až 12. mája v Marianke s názvom CLIPTIME.

  • Poďakovanie

Chceme vysloviť úprimné Pán Boh odmeň za Vaše príspevky v sume 2388,- € v rámci  zbierky pre potreby našej farnosti, ktorá sa konala minulú nedeľu. Taktiež úprimne ďakujeme aj za individuálne milodary v celkovej hodnote 210 €,  venované našej farnosti v tomto týždni.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál