Farské oznamy 1. septembra 2013

31.8.2013 Branislav Čaniga

  • Liturgický kalendár

Utorok, 3. 9. - sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi, spom.

Sobota, 7. 9. - sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckého a Štefana

Pongrácza, kňazov a mučeníkov, spom.

  • Zápis omšových úmyslov

Omšové úmysly na mesiac október  sa budú zapisovať v krstnej kaplnke v pondelok 2. septembra od 16.00 hod.

  • Prvopiatkový týždeň

Prvý štvrtok v mesiaci 5. 9.  je dňom modlitieb za duchovné povolania.

Na prvý piatok v mesiaci 6. 9. budeme spovedať  ako obvykle.

Na prvú sobotu 7. 9.  bude po skončení druhej rannej sv. omše nasledovať modlitba fatimského sv. ruženca.

  • Omšový poriadok vškolskom roku

Po skončení letných prázdnin opäť pokračujeme od 2. septembra vo večerných sv. omšiach v pracovné dni aj o 18.00 hod. Štvrtkové  sv. omše o 18.00 sa budú sláviť v reči latinskej.

  • Príprava dospelých ku sviatostiam

Aj tento rok začíname prípravu na prijatie sviatostí pre dospelých. Tí, ktorí by mali záujem o prijatie krstu, prípadne svätého prijímania a sviatosti birmovania, môžu sa prihlásiť v kancelárii farského úradu počas úradných hodín do konca septembra.

  • Príprava na sviatosť birmovania

Žiaci 9. roč. ZŠ a starší, ktorí majú záujem prijať  sviatosť birmovania v našej farnosti, sa môžu prihlásiť do konca septembra v kancelárii Farského úradu počas úradných hodín.

Birmovancom, ktorí už absolvovali prípravu na birmovku v uplynulom šk. roku  oznamujeme, že birmovka sa uskutoční v sobotu 19. októbra o 10.00 hod.

  • Lectio divina

Otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský pozýva na ďalší ročník modlitbových stretnutí nad Svätým písmom metódou Lectio divina do Katedrály sv. Martina v Bratislave. Podnetom na rozjímavé uvažovanie budú úryvky z novozákonnej knihy Skutky apoštolov. Desať stretnutí vždy v prvú stredu v mesiaci o 20.00 hod. má spoločný názov “Cirkev plná života”. Názvy a termíny stretnutí nájdete na plagáte na nástenke. Tento týždeň v stredu 4. septembra 2013 o 20.00 hod. sa uskutoční stretnutie s názvom “Narodenie Cirkvi”. Celý text i zvykový záznam budú po každom modlitbovom stretnutí umiestnené na webovú stránku Bratislavskej arcidiecézy, takže si ho môžu prečítať a vypočuť aj tí, ktorí nebudú môcť byť prítomní v Katedrále.

  • Časopis Rebrík

Na začiatku nového šk. roka dávame do pozornosti detský katolícky časopis Rebrík, ktorý vydáva eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Časopis podporuje detskú tvorivosť a pomáha v duchovnom raste. Je určený pre mladších žiakov a po prvýkrát si v ňom svoje stránky nájdu aj predškoláci. Zvlášť je vhodný pre deti, ktoré sa pripravujú na prvé sv. prijímanie. Kontakty pre objednanie časopisu Rebrík nájdete na nástenke.

  • Farská knižnica

Farská knižnica svätej Kataríny začne od utorka 10. septembra opäť poskytovať svoje služby v utorok až štvrtok v nezmenenom čase.

  • Pozvánka na koncert

Pozývame Vás na koncert z cyklu „Hudba v chrámoch”, ktorý sa uskutoční v našom kostole v piatok 13. septembra o 19.30 hod. Slovenský komorný orchester B. Warchala pod vedením dirigenta Ewalda Danela a Slovenský filharmonický zbor pod vedením zbormajstra Jozefa Chabroňa uvedú diela Michaela Haydna Missa Sti. Cyrilli et MethodiiBiblické piesne - opus 99 od Antonína Dvořáka. Vstupenky v cene 5,- € si možno zakúpiť od 26. augusta v pokladnici Slovenskej filharmónie v Redute, prípadne online alebo 1 hodinu pred koncertom. Na koncertnom cykle sa okrem nášho chrámu podieľajú aj Kostol sv. Vincenta de Paul v Ružinove a katedrálny Dóm sv. Martina.

  • Výlet pre deti

V sobotu 14.09.2013 pozývame deti na celodenný potáborový výlet. Stretneme sa o 9.00 hod. pred kostolom Blumentál. Treba si vziať so  sebou jedlo a pitie na celý deň, pevnú obuv, pršiplášť, 2 hodinové lístky na MHD. Predpokladaný návrat je o 18.30 hod. Tešia sa na Vás táboroví vedúci.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál