Farské oznamy 11. augusta 2013

12.8.2013 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Pondelok, 12.8.: sv. Jany Františky de Chantal, rehoľníčky, ľ.spom.

Utorok, 13.8.: sv. Ponciána, pápeža a Hypolita, kňaza,mučeníkov, ľ.sp.

Streda, 14.8.: sv. Maximiliána Kolbeho, kňaza a mučeníka, spom.

Štvrtok,15.8.: slávnosť Nanebovzatia Panny Márie, prikázaný sviatok

Piatok, 16.8.: sv. Štefana Uhorského, ľ.sp.

  • Prikázaný sviatok Nanebovzatia Panny Márie

Vo štvrtok 15. augusta oslávime prikázaný sviatok Nanebovzatia Panny Márie. Sv. omše budú: dopoludnia o 5.45, 6.30 a 10.30 hod. a popoludní o 16.30, 18.00 a 19.00 hod. Keďže náš kostol je zasvätený Nanebovzatiu Panny Márie,  pri tejto príležitosti budeme mať možnosť získať úplné odpustky. Podmienky na získanie týchto odpustkov sú: sv. spoveď (môže byť vykonaná aj niekoľko dní pred týmto sviatkom), sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca. Navyše je potrebné sa v kostole ešte pomodliť Otče náš a Verím v Boha.

  • Patrocínium - farské hody

V súvislosti s blížiacim sa sviatkom Nanebovzatia Panny Márie naša farnosť budúcu nedeľu bude sláviť hody - patrocínium nášho chrámu, keďže náš kostol je zasvätený  tajomstvu Nanebovzatia Panny Márie. Slávnostná sv. omša bude o 9.00 hod. Po sv. omšiach sa budúcu nedeľu bude konať hodová ofera. Za Vaše milodary Vám vopred vyslovujeme Pán Boh odmeň!.

  • Poďakovanie

Vyslovujeme úprimné Pán Boh odmeň! za individuálne milodary pre našu farnosť v sume 100 a 400,- €. Taktiež vyjadrujeme vďačnosť a do modlitieb za večné blaho odporúčame nesmrteľnú dušu nášho farníka, ktorý vo svojom testamente zanechal pre našu farnosť finančný dar v sume 1659,70- € (pôvodne 50 000 Sk) , ktorá bola prevedená na náš farský bežný účet koncom júla.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál