Farské oznamy 4. augusta 2013

3.8.2013 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Pondelok, 5.8: Výročie posviacky Hl. mariánskej baziliky v Ríme, ľ.spom.

Utorok, 6. 8.: sviatok Premenenia Pána

Štvrtok, 8.8.: sv. Dominika, kňaza, spom.

Piatok, 9.8.: sv. Terézie Benedikty z Kríža (Edity Steinovej), panny a mučenice, patrónky Európy, sviatok

Sobota, 10.8.: sv. Vavrinca, diakona a mučeníka, sviatok

  • Zápis omšových úmyslov

Omšové úmysly na mesiac september  sa budú zapisovať v krstnej kaplnke v pondelok 5. augusta od 16.00 hod.

  • Farský časopis

Vyšlo augustové číslo nášho farského časopisu Blumentál. Vašej pozornosti odporúčame rozhovor s naším novým kaplánom dp. Martinom Majdom.

  • Poďakovanie

Vyslovujeme úprimné Pán Boh odmeň! za Vaše príspevky v zbierke pre našu farnosť (výmena strešnej krytiny na fare) v sume 2224,- €, za individuálny milodar na ten istý cieľ v sume 100,- € a za milodar pre potreby farnosti v hodnote 30,- €.

  • Národný pochod za život

V nedeľu 22. septembra 2013 sa v Košiciach uskutoční Národný pochod za život. Ide o celoslovenské podujatie zamerané na podporu ochrany ľudského života od jeho počatia až po prirodzenú smrť, ktorého hlavným organizátorom je Konferencia biskupov Slovenska. Všetkých, ktorým to ich možnosti dovolia, už teraz pozývame k účasti na tejto významnej udalosti v prospech ľudského života. Bližšie informácie a registrácia účastníkov je možná na stránke www.pochodzazivot.sk

  • Program v Katedrále

V rámci prežívania Roku viery tento štvrtok 8. augusta pri sv. omši o 17.00 hod. otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský prednesie v rámci homílie katechézu na 10. článok Apoštolského vyznania viery: “Verím v odpustenie hriechov”. Po sv. omši bude aj krátka poklona Najsvätejšej oltárnej sviatosti zakončená eucharistickým požehnaním.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál