Farské oznamy 16. marca 2014

15.3.2014
  • Liturgický kalendár

Streda 19. 3. -  sv. Jozefa, ženícha Panny Márie, slávnosť

  • Stretnutie rodín

Pozývame rodičov a deti na stretnutie na fare dnešnú nedeľu 16. marca o 15.00 hod.

  • Sviatoksv. Jozefa

V stredu 19. marca budeme sláviť slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie. Keďže to nie je prikázaný sviatok, sv. omše budú ako vo všedný deň, ráno o 5.45 a 6.30 hod. a večer o 16.30 a 18.00 hod. Pozývame vás na trojdňovú pobožnosť k sv. Jozefovi, ktorú sa začneme modliť v nedeľu 16.3. po sv. omši o  16.30 hod. a v pondelok 17.3. a v utorok 18.3.  po sv. omšiach o 6.30 a 16.30 hod.

  • Výlet do Marianky

V sobotu 22. marca pozývame deti s rodičmi a kamarátmi na výlet do Marianky spojený s modlitbou krížovej cesty. Stretáme sa o 13.00 pred budovou fary na Vazovovej  8.

  • Pôstne pobožnosti

V pôstnom období konáme pobožnosť Krížovej cesty každý piatok o 17.15 hod. a v nedeľu o 15.45 hod. V piatky po sv. prijímaní pri sv. omši o 16.30 hod. sa spoločne pomodlíme modlitbu k Ukrižovanému Dobrý a preláskavý Ježišu. V čase Veľkého pôstu sa odporúča uprednostniť v modlitbe sv. ruženca bolestné tajomstvá. Tento piatok sa budú krížovú cestu modliť členovia Ružencového bratstva a budúcu nedeľu matky našej farnosti.

Naši otcovia biskupi pozývajú na modlitbu Krížovej cesty do Katedrály v piatok o 20.00 hod.

  • Prednáška o Sociálnej náuke Cirkvi

V stredu 19. marca 2014 bude mať otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský ďalšiu prednášku o Sociálnej náuke Katolíckej cirkvi spojenú s možnosťou diskusie. Témou bude univerzálne určenie dobier v súvislosti s právom na súkromné vlastníctvo. Prednáška sa začne o 19.00 hod. v aule Bohosloveckej fakulty na Kapitulskej ulici v Bratislave.

  • Pastoračná návšteva chorých

Počas pôstneho obdobia je možnosť navštíviť chorých doma a vyslúžiť im sviatosti. Záujemcov treba nahlásiť počas úradných hodín vo farskej kancelárii, telefonicky alebo v sakristii kostola.

  • Poďakovanie

Vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať za Vaše príspevky v jarnej zbierke na Slovenskú katolícku charitu v sume 1798,37 Eur  a taktiež za individuálny dar pre našu farnosť v sume 500 Eur.

  • Výťažok zo Svätomartinskej zbierky

V uplynulom týždni sa uskutočnilo odovzdanie výťažku Svätomartinskej dobročinnej zbierky. Veriaci Bratislavskej arcidiecézy darovali spolu 84.460,-€ pre Nocľaháreň sv. Vincenta. Peniaze budú použité na vybudovanie vyhovujúceho kúrenia a zabezpečenie teplej vody pre biednych ľudí bez domova. O. arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský ako aj zástupcovia obdarovaných zo srdca vyjadrujú svoju veľkú vďaku všetkým štedrým darcom.

  • Koncert v Katedrále

Srdečne Vás pozývame na pôstny duchovno-poetický koncert s názvom “Husle a poézia”, ktorý sa uskutoční v Katedrále sv. Martina v Bratislave na budúcu nedeľu - 23. marca 2014 o 18.30 hod. Vstup je voľný. Bližšie informácie o programe nájdete na plagáte na farskej nástenke.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál