Farské oznamy 23. marca 2014

22.3.2014

· Liturgický kalendár

Utorok 25. 3. – Zvestovanie Pána, slávnosť

· Pastoračná návšteva chorých

Počas pôstneho obdobia je možnosť navštíviť chorých doma a vyslúžiť im sviatosti. Záujemcov treba nahlásiť počas úradných hodín vo farskej kancelárii, telefonicky alebo v sakristii kostola.

· Deň počatého života

Fórum života spolu s ďalšími partnerskými organizáciami usporadúva 14. ročník kampane 25. marec – Deň počatého života. Cieľom tohtoročnej kampane je postaviť sa na ochranu manželstva, rodiny a ľudského života od počatia až po prirodzenú smrť. Pozývame Vás podporiť túto kampaň nosením bielej stužky a účasťou na verejnom zhromaždení a pochode za život v nedeľu 13. apríla o 15.30 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Viac na: www.25marec.sk .

Fórum života a Komorný orchester ZOE pozývajú na benefičný koncert s pro-life vstupmi „ZOE ZA ŽIVOT“. Uskutoční sa 25. marca o 19:00 v Kostole Najsvätejšieho Spasiteľa (Jezuiti) na Hlavnom námestí v Bratislave, pri príležitosti Dňa počatého dieťaťa. Vstupné je dobrovoľné.

· Sviečková manifestácia

Pri príležitosti 26. výročia Sviečkovej manifestácie bude v utorok 25. marca o 18.00 hod. v Katedrále sv. Martina v Bratislave sláviť sv. omšu vladyka Milan Šášik, gréckokatolícky eparcha z Mukačeva na Ukrajine. Pred sv. omšou sa začne program na Hviezdoslavovom námestí o 16.30 hod.

· Prechod na letný čas

Budúci týždeň zo soboty 29. marca na nedeľu 30. marca sa mení zimný čas na letný. Nezabudnite si hodinky posunúť o jednu hodinu dopredu.

· 2 %

Ako sme už informovali, aj v roku 2014 sa naša farnosť Blumentál a taktiež občianske združenie Charita Blumentál Bratislava uchádzajú o 2 % z dane z príjmu. Ak ste sa ešte nerozhodli, komu venujete svoje 2 %, môžte tak urobiť našej farnosti alebo našej blumentálskej charite. Svojim rozhodnutím podporíte renovačné projekty, ktoré by farnosť finančne nezvládala len zo zvončekov a vo vzťahu k charite touto formou napomáhate rodinám s deťmi, ktoré sa ocitli v núdzi, osamelým matkám, ale aj seniorom. Vyplnené tlačivá nájdete vzadu v kostole. Vopred úprimné Pán Boh odmeň.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál