Farské oznamy 9. marca 2014

11.3.2014 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Pondelok 10. 3. -  Výročie posviacky katedrálneho chrámu sv. Martina z Tours, , sviatok

  • Zbierka na Charitu

Na dnešnú nedeľu - prvú pôstnu, sa pri všetkých sv. omšiach koná celoslovenská jarná zbierka na Slovenskú katolícku charitu. Vopred ďakujeme za Vaše milodary.

Slovenská katolícka charita pripravila aj počas tohtoročného pôstu kampaň s názvom “Pôstna krabička pre Afriku”. Príspevkom do tejto zbierky môžeme preukázať solidaritu  deťom postihnutým vírusom HIV a chorobou AIDS v africkej Ugande. Po sv. omši o 9.00, 10.30 a 12.00 hod. vám pred kostolom budú dobrovoľníci z Charity  rozdávať  informácie o tejto pôstnej kampani.

  • Výročie posviacky katedrály

V pondelok 10. marca si pripomíname výročie posviacky katedrálneho chrámu Bratislavskej arcidiecézy - Dómu sv. Martina. Tento deň sa v celej diecéze slávi ako sviatok. V Katedrále bude pontifikálna sv. omša o 17.00 hod.

  • Kántry

Jarné kántrové dni sú v tomto týždni v stredu, piatok a sobotu. Ich obsahom je príprava na pokánie a sviatosť zmierenia a činorodá láska k blížnemu.

  • Prvé výročie pontifikátu

Štvrtok 13. marca 2014 bude dňom prvého výročia zvolenia Svätého Otca Františka za pápeža. Pri tejto príležitosti sa uskutoční slávnostná sv. omša v Katedrále sv. Martina o 17.00 hod.

  • Pôstne pobožnosti

V pôstnom období konáme pobožnosť Krížovej cesty každý piatok o 17.15 hod. a v nedeľu o 15.45 hod. V piatky po sv. prijímaní pri sv. omši o 16.30 hod. sa spoločne pomodlíme modlitbu k Ukrižovanému Dobrý a preláskavý Ježišu. V čase Veľkého pôstu sa odporúča uprednostniť v modlitbe sv. ruženca bolestné tajomstvá. Naši otcovia biskupi pozývajú na modlitbu krížovej cesty do Katedrály v piatok o 20.00 hod.

  • 2 % z dane zo mzdy

Nakoľko aj v tomto roku v našej farnosti plánujeme viaceré projekty, ktoré by svojou náročnosťou nebolo  možné pokryť len zo zvončeka a zo zbierok v kostole, opätovne sa uchádzame o Vašu priazeň a podporu aj vo forme 2 % z dane zo mzdy. Príslušné tlačivá s vyplnenými údajmi a  informácie nájdete v kostole a na výveske a taktiež na www.blumental.sk. Vopred Vám ďakujeme za Vaše pochopenie a podporu.

  • Mládežnícke modlitbové stretnutie

Srdečne Vás pozývame na modlitbové stretnutie, ktoré je zamerané
predovšetkým na úctu k Božiemu milosrdenstvu a ktoré sa budú konať v utorok 11. februára po mládežníckej svätej omši, ktorá býva
o 18:00 hod.

  • Púť po stopách našich vierozvestov

Farnosť Bratislava - Prievoz organizuje púť po stopách sv. Cyrila a Metoda. Viac informácií ako aj kontaktné tel. čísla nájdete na výveske pred naším kostolom alebo sa informujte priamo v prievozskej farnosti.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál