Farské oznamy 16. novembra 2014

15.11.2014

  • Liturgický kalendár

Pondelok 17.11. - sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky, spom.

Utorok 18.11. - Výročie posviacky bazilík sv. apoštolov Petra a Pavla,

ľ.spom.

Piatok 21.11. - Obetovanie Panny Márie, spom.

Sobota 22. 11. - sv. Cecílie, panny a mučenice, spom.

Nedeľa 23.11. - slávnosť Krista Kráľa

  • Sviatok Krista Kráľa

Budúca nedeľa - sviatok Krista Kráľa je poslednou nedeľou v cirkevnom roku. Po sv. omšiach sa koná obnova zasvätenia ľudského  pokolenia Najsv. Srdcu Ježišovmu.  Modlitba Zasvätenia spojená so slávnostnou poklonou bude nasledovať po sv. omši o 16.30 hod.

  • Poďakovanie

Chceme vyjadriť úprimné Pán Boh odmeň! za Vaše príspevky v sume 1522,- EUR ktoré ste obetovali  v svätomartinskej dobročinnej zbierke. Taktiež Vám chceme sprostredkovať poďakovanie Fóra života za podporu ich aktivít, ktorú ste na začiatku mesiaca vyjadrili kúpou sviec za nenarodené deti v celkovej  sume 400 Eur.

  • Nácvik jasličkovej pobožnosti a koledy

Pozývame deti, ktoré by chceli koledovať alebo hrať v jasličkovej scénke, na prvé stretnutie  v sobotu 22. novembra o 16.00 hod. na fare (Vazovova 8).

  • Súťaž znáboženskej výchovy a karneval

Pozývame deti so spolužiakmi a kamarátmi na súťaz z náboženskej vychovy a karneval do domu Quovadis v sobotu 29. novembra o 9,00 hod. Podrobnejsie informacie najdete na plagatiku vo vyveske.

  • Európske stretnutie mladých

Na prelome rokov 2014-2015 bude v Prahe veľké európske stretnutie mladých, ktoré organizuje komunita bratov z Taizé. Pozývajú mladých ľudí do 35 rokov prežiť stretnutie v modlitbe a v spoločenstve. Prihlásiť sa je potrebné do 1. decembra. (Bližšie info: www.put-dovery-2014.eu)

  • Konferencia pre podnikateľov

Do pozornosti kresťanských podnikateľov dávame konferenciu, ktorá sa 1. decembra uskutoční v Bratislave. Jej témou sú hodnoty v podnikaní. Pozvanie na konferenciu prijal aj kardinál Peter Turkson. Bližšie informácie o tomto podujatí nájdete na výveske.

  • Aktivity pre mládež

Od 17. do 23. novembra bude na Slovensku prebiehať Týždeň Cirkvi pre mládež. Pri tejto príležitosti pozývame mladých na dve podujatia.

V tomto týždni v utorok a v stredu (18. a 19. novembra) bude v Bratislave Kríž Svetových dní mládeže, ktorý mladým daroval sv. Ján Pavol II. pred 30 rokmi a je silným symbolom nádeje pre každého mladého človeka. Program putovania Kríža je na plagáte na výveske. Pozývame zúčastniť sa na niektorom zo spoločných slávení alebo na osobnej poklone Krížu v Katedrále sv. Martina. (Bližšie info: www.svetovednimladeze.sk)

Do Bratislavy v rámci celoslovenského turné príde aj evanjelizačný program GODZONE s témou “Nezastaviteľní”. Program sa uskutoční v bratislavskej Inchebe tento štvrtok (20. novembra) o 18.00 hod. Pozývame všetkých mladých, mládežnícke spoločenstvá aj birmovancov. Pre mladých mimo Bratislavy ponúkame možnosť dopravy prostredníctvom tour-busov. (Bližšie info: www.tour.godzone.sk)

  • Stretnutie rodín

Pozývame rodičov s deťmi na stretnutie rodín dnes (16.11.2014) o 14.30 hod. na fare (Vazovova 8).


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál