Farské oznamy 18. januára 2015

18.1.2015
  • Liturgický kalendár

Utorok 20. 1. - sv. Fabiána, pápeža a mučeníka, ľ. spom.;

sv. Šebastiána, mučeníka, ľ. spom.

Streda 21.1. - sv. Agnesy, panny a mučenice, spom.

Štvrtok 22.1.  - sv. Vincenta, diakona a mučeníka, ľ.sp.

Piatok 23.1. - sv. Jána Almužníka, biskupa, spom. v Dóme sv. Martina

Sobota 24.1. - sv. Františka Saleského, biskupa a učiteľa Cirkvi, spom.

  • Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov

Od dnešnej  nedele 18. januára do 25. januára prebieha Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov.   Počas týchto dní sa pri sv. omšiach o 6.30 a 16.30 hod. modlíme za zjednotenie medzi kresťanmi. Pamätajme na tento úmysel aj v osobných modlitbách.

  • Spomienka na sv. Jána Almužníka v Dóme

V piatok 23. januára 2015 sa v Katedrále sv. Martina uskutoční s našimi otcami biskupmi slávnostná spomienka na sv. Jána Almužníka, ktorého telesné pozostatky sú uchovávané v Katedrále. Sv. omša o 17.00 hod. bude zároveň obetovaná na úmysel za kresťanských podnikateľov a manažérov Slovenska.

  • Poďakovanie

Chceme úprimne poďakovať  za individuálne milodary pri posviacke bytov v celkovej sume 90 €, a taktiež za milodary obetované pre našu farnosť v sume 100 a 150 €, ktoré sme dostali na účet farnosti v uplynulom mesiaci.

  • Pozvánka ma stretnutie

V súvislosti s nadchádzajúcim referendom navštívi Slovensko na pozvanie Aliancie za rodinu pani ŽELJKA MARKIĆ - líderka úspešného referenda o rodine v Chorvátsku, ktoré na jeseň 2013 zadefinovalo manželstvo ako zväzok muža a ženy v chorvátskej ústave. V Bratislave sa stretnutie s ňou uskutoční dnešnú nedeľu 18. januára  o 18.00 hod. v univerzitnom pastoračnom centre v Mlynskej doline. Všetkých pozývame.

  • Stretnutie rodín

bude dnešnú nedeľu o 14.30 hod. na fare (Vazovova 8).

  • Ktosi ťa volá

V sobotu 7. februára 2015 sa v Bratislave u sestier uršulínok uskutoční program pre mladých s názvom “Ktosi ťa volá”. Ponúka mladým podnety k zamysleniu nad ich životnou cestou a životným  povolaním. Tohtoročná téma znie “Radostné áno”. Prihlásiť sa treba mailom na: ktositavola@gmail.com.

· Národné stretnutie mládeže

Od 15. januára je spustená registrácia na Národné stretnutie mládeže P15, ktoré sa uskutoční od 31. júla do 2. augusta 2015 v Poprade. Registrácia v prvých mesiacoch je za zvýhodnených podmienok. Viac informácií je na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk.

  • Modlitby matiek

V tomto týždni v piatok, v sobotu a v nedeľu sa budú v uršulínskom kostole v Bratislave konať modlitby matiek. Začínajú sa vždy o 17.00 hod. Bližšie informácie nájdete na výveske.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál