Farské oznamy 13. marca 2016

12.3.2016

  • Liturgický kalendár

Sobota 19. 3. - sv. Jozefa, ženícha Panny Márie, slávnosť

Nedeľa 20. 3. - Kvetná nedeľa, začiatok Veľkého týždňa

  • Krížová cesta

Dnes sa budú Krížovú cestu modliť matky z našej farnosti a v piatok (18.3.) birmovanci.

  • Zbierka pre potreby farnosti

Dnešnú nedeľu  13. marca po sv. omšiach nasleduje zbierka pre potreby našej farnosti a kostola. Získané prostriedky chceme použiť na 2 náročné projekty, ktoré chceme zrealizovať po Veľkej noci - v apríli elektroinštalačné práce v kostole, vrátane výmeny rozvodnej skrine v sakristii a v ďalšom mesiaci výmenu okien na fare. Vopred ďakujeme za Vaše pochopenie a podporu.

  • Farská púť do Talianska

Záujemcom o  farskú púť do Talianska, ktorú plánujeme v máji v rámci Svätého roka a  jej súčasťou bude aj návšteva rímskych bazilík a prekročenie Brán milosrdenstva, pripomíname už avizované stretnutie so zástupcami  CK Awertour  dnes (13. marca) o 15.00 hod. v seminárnej miestnosti farského úradu na Vazovovej 8. Priamo na stretnutí možno vyplniť prihlasovacie  formuláre a zaplatiť poplatok za pútnický zájazd, prípadne si vybaviť aj cestovné poistenie.

  • Sviatok sv. Jozefa

V sobotu 19. marca je slávnosť sv. Jozefa. Keďže to nie je prikázaný sviatok, liturgicky oslávime pri rannej sv. omši  o  6.30 hod. Večerná bohoslužba  o 18.00 hod. už bude z Kvetnej nedele.

Pozývame vás na trojdňovú pobožnosť k sv. Jozefovi, ktorá bude prebiehať   v stredu, štvrtok a piatok po sv. omšiach o 6.30 a 16.30 hod.

  • Kvetná nedeľa

Budúca nedeľa je Kvetná nedeľa alebo Nedeľa Utrpenia Pána. Touto nedeľou vstupujeme do Veľkého týždňa. Spomienku na Pánov vstup do Jeruzalema oslávime požehnaním ratolestí a slávnostným vstupom, ktorý sa uskutoční pri každej sv. omši. Ratolesti na požehnanie si treba priniesť z domu.

  • Veľkonočné spovedanie

Od štvrtku 17. marca do stredy 23. marca spovedáme denne v pracovné dni od 5.45 do 8.00 hod. a od 15.00 do 19.00 hod. V sobotu 19. marca spovedáme od 6.30 do 8.00 hod. a od 17.00 do 19.00 hod., na Kvetnú nedeľu (20. marca) budeme spovedať počas dopoludňajších bohoslužieb a pri večerných slovenských sv. omšiach.

Počas slávenia Veľkonočného trojdnia a Veľkonočnej nedele nespovedáme.

  • Návšteva chorých

Ak ste nám ešte nenahlásili chorých farníkov, ktorí si prajú návštevu kňaza a vyslúženie sviatosti, prosíme, aby ste tak urobili čím skôr osobne v sakristii  alebo  počas úradných hodín vo farskej kancelárii, prípadne telefonicky. Pastoračné návštevy v domácnostiach chceme stihnúť ešte pred veľkonočným spovedaním v kostole, ktoré začneme  17. marca.

  • Stretnutie rodín

Pravidelné stretnutie rodín bude na fare (Vazovova 8) na Kvetnú nedeľu 20. marca o 14.30 hod.

  • Charita Blumentál

Z dôvodu rekonštrukčných prác, ktoré prebiehajú na prízemí farskej budovy v priestoroch, ktoré slúžia aj našej Charite Blumentál, poradne Charity nebudú dočasne poskytovať svoje služby až do Veľkej noci. Ďakujeme za pochopenie.

  • Vikvetfest

O týždeň, na Kvetnú nedeľu sa v Bratislave bude konať diecézne stretnutie mládeže s otcami biskupmi známe pod názvom Vikvetfest. Jeho hlavná téma je tento rok vyjadrená slovom “DOMOV”. Program sa začne modlitbou o 9.00 hod. v kňazskom seminári. O 10.30 hod.  bude začínať svätá omša s biskupmi obradom požehnania ratolestí vo dvore pred Prepoštským palácom na Kapitulskej ulici, odkiaľ pôjde procesia s ratolesťami do Katedrály sv. Martina. Všetkých, najmä mladých, pozývame na radostné stretnutie s Pánom v spoločenstve Cirkvi, ktorá je naším domovom.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál