Farské oznamy - 11. november 2018

10.11.2018

Svätomartinská zbierka

Túto nedeľu 11.11.2018 sa pri všetkých sv. omšiach koná tradičná dobročinná Svätomartinská zbierka. Jej účelom je v tomto roku poskytnutie podpory na výstavbu spoločenskej miestnosti pre 240 ľudí v pastoračnom centre bl. Anny Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom, ktoré je zamerané na preventívnu, formačnú a uzdravujúcu službu pre mladých ľudí.

p

100 rokov od ukončenia prvej svetovej vojny

V nedeľu 11.11.2018 si pripomíname 100 rokov od ukončenia prvej svetovej vojny. Zvonenie kostolných zvonov nám v tento deň pripomína tiež dôležitosť modlitby a úsilia o mier vo svete.

p

Týždeň Cirkvi pre mládež

Nasledujúci týždeň (11.-18.11.2018) sa v Cirkvi na celom Slovensku slávi ako Týždeň Cirkvi pre mládež. Pri tejto príležitosti pozývame všetkých veriacich k modlitbe za mladých a samotných mladých pozývame na viacero podujatí, o ktorých sa môžu dozvedieť na stránke www.mladezba.sk Plagát je na výveske.

p

Deň otvorených dverí pre miništrantov

Kňazský seminár sv. Cyrila a Metoda v Bratislave pozýva všetkých miništrantov na Deň otvorených dverí, ktorí sa uskutoční v dňoch 1. až 2.12.2018 v Kňazskom seminári. Cena je 5,-€. Prihlásiť sa môžeš na webovej adrese: www.minfa.sk. Príď spoznať seminár zvnútra, preži deň a noc v Seminári s bohoslovcami. Nuda ťa určite nečaká!

p

Poďakovanie za milodary

Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodary na opravu fasády Blumentálskeho kostola v sume 150, 100, 100 a 50,- € poslané v tomto týždni na účet našej farnosti a ďalších 400 a 50,- € darovaných v hotovosti.

p

Kresťania v Pakistane prosia o modlitbu

Kresťania v Pakistane zažívajú nárast prenasledovania za svoju kresťanskú vieru. Najnovším príkladom je kauza manželky a matky dvoch detí Asie Bibi, kresťanky väznenej a prenasledovanej za to, že vyznala vieru v Ježiša Krista. Okrem nej je ohrozený aj jej obhajca, pričom jej rodina bola nútená emigrovať do zahraničia. Rôzne mimovládne organizácie aj niektoré vlády sa snažia dostať Asiu Bibi mimo krajinu, ale nedarí sa to kvôli reakcii extrémistov v posledných dňoch. Kresťania v Pakistane prosia o modlitbu. Vyprosujme im od Boha vytrvalosť vo viere, trpezlivosť v utrpení, posilu v rozhodnutí vyznávať Ježiša Krista a jeho evanjelium.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál