Farské oznamy - 30. augusta 2020

30.8.2020

Nedeľa 30. 8. DVADSIATA DRUHÁ NEDEĽA V OBDOBÍ CEZ ROK

Pondelok 31. 8. féria

Utorok 1. 9. féria

Streda 2. 9. féria

Štvrtok 3. 9. Sv. Gregora Veľkého , pápeža a učiteľa Cirkvi, spomineka

Piatok 4. 9. féria

Sobota 5. 9. féria

Nedeľa 6. 9. DVADSIATA TRETIA NEDEĽA V OBDOBÍ CEZ ROK

b

  • Nastávajúci týždeň je prvopiatkový – sviatosť zmierenia budeme vysluhovať tak, ako býva u nás zvykom a tiež sa uskutočnia všetky obvyklé pobožnosti (prvopiatkové adorácie, korunka Božieho milosrdenstva v piatok o 15.00 a modlitba Fatimského ruženca v sobotu).

b

  • 1.9.2020 na štátny sviatok nebude sv. omša o 5:45.

b

  • Žiaci 9. ročníka a ostatní študenti vyšších ročníkov, ktorí túžia prijať sviatosť birmovania, ale aj tí ktorí túžia – v dospelom veku – prijať iniciačné sviatosti (krst, prvé sväté prijímanie alebo sviatosť birmovania), môžu sa nahlásiť na farskom úrade v čase úradných hodín. Príprava začne v septembri.

b

  • Aj v tomto školskom roku sa budú konať modlitbové stretnutia spôsobom Lectio divina v Katedrále sv. Martina v Bratislave každú prvú stredu v mesiaci o 20.00 hod., ktoré bude viesť bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Téma tohto ročníka má názov „Boh dáva Ducha bez miery” (Jn 3,34) a venovaná je uvažovaniu o pôsobení Božieho Ducha Svätého. Najbližšie stretnutie, ktoré sa bude konať v stredu 2. septembra, má názov „Duch Boží sa vznášal nad vodami” (Gn 1,1-5; Gn 2,4b-8).


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál