Farské oznamy 24. júla 2011

24.7.2011 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Pondelok, 25. 7. - sv. Jakuba, apoštola, sviatok

Utorok, 26. 7. - sv. Joachima a Anny, rodičov Panny Márie, spom.

Streda, 27.7 - sv. Gorazda a spoločníkov, spom.

Piatok, 29. 7. - sv. Marty, spom.

Sobota, 30. 7. - sv. Petra Chryzológa, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľ. spom.

  • Upratovanie kostola

Obraciame sa na vás s naliehavou prosbou: potrebujeme dobrovoľníkov, ktorí by ochotne pomohli s upratovaním kostola cez týždeň. Nahlásiť sa možno v sakristii, v kancelárii farského úradu alebo u p. Pôbišovej. Vopred chceme poďakovať za vaše porozumenie a ochotu.

  • Poďakovanie

Chceme vyjadriť úprimné Pán Boh odmeň! osobe z našej farnosti za finančný dar v sume 50 €, venovaný v tomto týždni na potreby našej farnosti.

  • Prehliadka Katedrály sv. Martina

V utorok 26. júla o 18.00 hodine sa v Dóme - Katedrále  svätého Martina uskutoční benefičná prednáška o dejinách, duchovnom posolstve a  zaujímavostiach tejto Katedrály. Podujatie organizuje Bratislavská arcidiecéza v spolupráci so Zborom dobrovoľníkov Maltézskeho rádu a Nadáciou Hodina deťom, ktorá výťažok  z dobrovoľného vstupného použije na pomoc chorým a trpiacim deťom. Podrobnú prehliadku Katedrály svätého Martina povedie historik Jozef Haľko.

  • Potáborový výlet

Pozývame všetky deti vo veku od 6 do 15 rokov na potáborový výlet, ktorý sa uskutoční 3. augusta (v stredu). Stretávame sa o 8:00 pri Blumentáli, treba si zobrať 2 hodinové lístky na MHD, jedlo a pitie na celý deň, pevnú obuv a pršiplášť. Návrat plánujeme medzi 17:00 a 17:30 pred Blumentál, v prípade potreby počkáme s deťmi na rodičov na fare.

Výletu sa samozrejme môžu zúčastniť aj deti, ktoré neboli na tábore.
Tešíme sa na Vás!


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál