Farské oznamy 22. apríla 2012

22.4.2012 Branislav Čaniga
  • Liturgický kalendár

Pondelok 23. 4 - Sv. Vojtecha, biskupa a mučeníka, spom.

Utorok 24. 4. - Sv. Juraja, mučeníka , ľ. spom.

Streda 25. 4. - Sv. Marka, evanjelistu, sviatok

Sobota 28. 4. - Sv. Ľudovíta Márie Grignion z Montfortu, kňaza, ľ. spom.

  • Bratislavské Hanusove dni

Spoločenstvo Ladislava Hanusa Vás pozýva na prednášku salzburgského pomocného biskupa Andreasa Launa na tému “Cirkev za Parndorfom - ako sa môžu Slováci poučiť zo situácie katolíkov v Rakúsku”. Prednáška spojená s diskusiou sa uskutoční v nedeľu 22. 4. 2012 o 16:00 hod. v dome Quo Vadis na Hurbanovom námestí v Bratislave. Prednáškou sa zároveň otvorí kresťanský kultúrny festival Bratislavské Hanusove dni. Viac nájdete na výveske a na www.bhd.sk.

  • Sv. omša s kňazmi - rodákmi

Vo štvrtok 26. apríla Vás pozývame na slávnostnú sv. omšu o 16.30 h., ktorú budú sláviť kňazi - rodáci z našej blumentálskej farnosti. Hlavným celebrantom bude Mons. Ján Orosch, trnavský pomocný biskup a generálny vikár. Na záver sv. omše bude nasledovať pobožnosť k Matke dobrej rady.

  • Byzantská liturgia

V nedeľu 29. apríla o 10.30 hod. Vás pozývame do nášho chrámu na byzantskú liturgiu - slávenie Eucharistie vo východnom obrade. Slávnostnú archijerejskú liturgiu bude slúžiť biskup bratislavskej gréckokatolíckej eparchie vladyka Peter Rusnák. Liturgiu bude doprevádzať chrámový zbor katedrály Povýšenia sv. Kríža.

  • Nedeľa Dobrého pastiera

Budúca nedeľa 29. apríla je Nedeľou Dobrého pastiera. V kostole i doma pamätajme na modlitby za kňazské a duchovné povolania.

V ten deň sa po sv. omšiach koná celoslovenská zbierka na seminár.

Predstavení a bohoslovci Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave Vás pozývajú na budúcu nedeľu  na Deň otvorených dverí . Program sa začne o 9.00 hod. sv. omšou v latinskom jazyku v katedrále sv. Martina. Po sv. omši je pripravený program, ktorý zahŕňa prehliadku seminára a oboznámenie sa so životom bohoslovcov. Program sa ukončí slávnostnými vešperami.

  • Charita Blumentál

Informácia pre rodičov: Od pondelka 16. apríla sú v čakárni farského úradu  k dispozícii prihlášky do detského letného tábora, ktorý sa uskutoční v termíne 7. - 14. júla 2012 v zariadení Chata Fugeľka Dubová pri Modre. Vyplnené prihlášky treba odovzdať v kancelárii farského úradu do 10. mája 2012 . Po ukončení prihlasovania budú včas oznámené termíny, v ktorých bude treba uhradiť poplatok za dieťa.

  • Poďakovanie

Vyslovujeme Pán Boh odmeň! za individuálny dar v sume 50 €, venovaný pre potreby našej farnosti.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál