Farské oznamy 16. augusta 2015

15.8.2015

  • Liturgický kalendár

Streda, 19. 8.: sv. Jána Eudes, kňaza, ľ. spom.

Štvrtok, 20. 8.: sv. Bernarda, opáta a učiteľa Cirkvi, spom.

Piatok, 21. 8.: sv. Pia X., pápeža, spom.

Sobota, 22. 8.: Panny Márie Kráľovnej, spom.

  • Patrocínium - farské hody

V nadväznosti na sviatok Nanebovzatia Panny Márie naša farnosť dnes slávi hody - patrocínium nášho chrámu, keďže náš kostol je zasvätený  tajomstvu Nanebovzatia. Po sv. omšiach sa dnešnú nedeľu koná hodová ofera. Za Vaše milodary Vám vopred vyslovujeme Pán Boh odmeň!.

  • Národný pochod za život

V nedeľu 20. septembra 2015 sa v Bratislave uskutoční druhý Národný pochod za život s hlavnou myšlienkou vyjadrenou slovami „Radosť zo života”. Dopoludnia budú po bratislavských kostoloch slávené sv. omše za život, na ktorých sa stretnú účastníci z jednotlivých slovenských diecéz so svojím biskupom. Účastníci z Bratislavskej arcidiecézy sa stretnú v Katedrále sv. Martina, kde bude sláviť sv. omšu o 10.30 hod. náš otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Mladým ľuďom pripomíname pozvanie na diecézne stretnutie mládeže s názvom Cliptime, ktoré bude prepojené s účasťou na Pochode za život. Bližšie informácie sú dostupné na stránkach pochodzazivot.sk a cliptime.sk.

  • Leták o utečencoch a migrantoch

Konferencia biskupov Slovenska v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou pripravila informačný leták o utečencoch a migrantoch. S jeho obsahom sa môžete oboznámiť na našej výveske a dostupný je aj na internete.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál