Farské oznamy 10. januára 2016

9.1.2016

  • Liturgický kalendár

Streda 13. 1. - sv. Hilára, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľ. spom.

  • Kňazská rekolekcia

Rekolekcia  kňazov nášho dekanátu začne v pondelok 11. januára sv. omšou o 9.00 hod.  v   kostole jezuitov.

  • Duchovná obnova

Počas víkendu 22. - 24. januára 2016 sa v Chrenovci - Brusne bude konať duchovná obnova pre rozvedených, ktorí žijú sami. Bližšie informácie a kontakty na prihlásenie sú na plagáte na nástenke.

  • Upozornenie

Vzhľadom na mnohé nešťastia, ktorým by sa dalo predchádzať, Odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru upozorňuje na ochranu vlastného života a zdravia pri cestnej premávke, a to aj pri doprave v súvislosti s návštevou kostola. Chodci ako najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky často podceňujú reflexné prvky na oblečení, riskujú alebo prechádzajú cez cestu nesprávnym a nebezpečným spôsobom. Pred Bohom nesieme zodpovednosť za svoj život. Pamätajme na to aj ako účastníci cestnej premávky.

  • Relikvie sv. Terézie

Relikvie sv. Terézie z Lisieux, prinesené dnes na Slovensko,  budú sprístupnené k modlitbe a ucteniu približne od 14.00 až do 18.00 hod. v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

  • Pohreb dona Antona Srholca

Vo veku 86 rokov, v 69. roku rehoľného a 46. roku kňazského života, od nás 7. 1. 2016 odišiel do večnosti don Anton Srholec, kňaz - salezián, ktorí sa počas pôsobenia v našej farnosti v r. 1970 -1974, najskôr ako kostolník a následne ako kaplán, výnimočným spôsobom zapísal do histórie Blumentálu a nášho mesta.  Pohrebná rozlúčka v utorok 12. januára 2016 bude prebiehať nasledovne: jeho telesné pozostatky budú vystevené v našom blumentálskom chráme od 8:30 h, zároveň tu bude možné podpísať kondolenčnú knihu. O 9:30 h sa začne zádušná svätá omša. Po jej skončení bude telo prevezené do jeho rodiska - do Skalice, kde sa o 13:30 h začne posledná rozlúčka v tamojšom farskom Kostole sv. Michala. Následne bude don Anton Srholec pochovaný na skalickom cintoríne.
Podľa želania, ktoré zanechal príbuzným, tí, ktorí sa zúčastnia na pohrebnej rozlúčke, sú požiadaní, aby namiesto kvetinových darov konali skutky lásky, pamätali na zosnulého v modlitbe a podporili jeho diela (Resoty, Nenápadní hrdinovia, KPVS), ako si to sám prial.

Pamätajme pred Pánom v modlitbách na jeho ušľachtilú a nesmrteľnú dušu.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál