Farské oznamy 24. januára 2016

24.1.2016

  • Liturgický kalendár

Pondelok 25.1. - sviatok Obrátenia sv. Pavla, apoštola

Utorok 26.1. - sv. Timoteja a Títa, biskupov, spom.

Streda 27.1. - sv. Angely Merici, panny,  ľ. spom.

Štvrtok 28.1. - sv. Tomáša Akvinského, kňaza a učiteľa Cirkvi, spom.

  • Modlitby matiek

V tomto týždni v piatok, v sobotu a v nedeľu (29. - 31. januára 2016) sa budú v uršulínskom kostole v Bratislave konať modlitby matiek. Začínajú sa vždy o 17.00 hod. Bližšie informácie sú na plagáte na výveske.

  • Duchovná a materiálna pomoc utečencom

V uplynulom týždni sa uskutočnilo odovzdanie výťažku Svätomartinskej dobročinnej zbierky. Veriaci Bratislavskej arcidiecézy darovali spolu 121.400,-€. Táto suma bola rozdelená na dve rovnaké časti, vďaka ktorým sa  bude financovať zabezpečenie fungovania zdravotníckej kliniky blahoslavenej sestry Zdenky v irackom Erbile a projekt vzdelávacieho programu pre deti utečencov v Jordánsku a v Libanone. Otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský ako aj zástupcovia obdarovaných zo srdca vyjadrujú svoju veľkú vďaku všetkým štedrým darcom.

Budúcu nedeľu 31. januára 2016 bude v Univerzitnom pastoračnom centre v Mlynskej doline slúžiť bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko svätú omšu o 10.00 hod. obetovanú za obete migračnej krízy.

  • Farská púť v Roku milosrdenstva

V tomto Svätom roku milosrdenstva pripravujeme púť do Ríma a ďalších duchovných centier v Taliansku, s osobitným dôrazom na svätcov z rehole dominikánov, ktorá v tomto roku slávi 800. výročie založenia a Cirkev jej vďačí za popularizáciu modlitby sv. ruženca.   Púť sa bude konať v termíne od 8. do 14. mája 2016. V cene zájazdu 490 Eur je zarátaná doprava klimatizovaným autobusom bez nočných prejazdov, 6 x hotelové ubytovanie s raňajkami, 2 x večera a odborný sprievodca. Púť bude duchovne sprevádzať  blumentálsky farár Branislav Čaniga. Podrobný program a ďalšie informácie nájdete v letáku, ktorý si môžete vyzdvihnúť v sakristii kostola alebo vo farskej kancelárii. Zástupcovia CK Awertour, v spolupráci s ktorou púť organizujeme, prídu do našej farnosti v priebehu mesiaca február, aby so záujemcami vyplnili prihlasovací formulár a prevzali zálohovú alebo plnú platbu. Presný termín stretnutia Vám dáme včas vedieť vo farských oznamoch. Púť nám dáva možnosť získať v tomto Jubilejnom roku mnohé milosti prechodom cez Brány milosrdenstva priamo vo Večnom meste.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál