Farské oznamy 7. februára 2016

6.2.2016

  • Liturgický kalendár

Pondelok 8. 2. - sv. Hieronyma Emilianiho, ľ. sp. ; sv. Jozefíny Bakhity, ľ. sp.

Streda 10. 2. - Popolcová streda

Štvrtok 11. 2. - spomienka Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej

  • Fašiangové posedenie

Srdečne Vás pozývame dnešnú nedeľu na tradičné fašiangové posedenie od 15.00 hod. v seminárnej miestnosti na Vazovovej 8. Veríme, že gazdinky nesklamú a opäť potešia fašiangovými šiškami a inými dobrotami. Všetci ste vítaní a srdečne pozvaní.

  • Zmierna poklona

V utorok 9. februára  na záver fašiangov Vás pozývame od 17.15 hod. do 17.50 hod. na zmiernu poklonu v našom chráme pred najsvätejšou Sviatosťou Oltárnou.

  • Popolcová streda

Popolcová streda je dňom pokánia v celej Cirkvi a začiatkom veľkopôstneho obdobia.  Sv. omše budú  10. februára ráno o 5.45 a 6.30 hod. a večer o 16.30, 18.00 a 19.00 hod.

V tento deň je prísny pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu. V tento deň nie je dovolené nahradiť zdržiavanie sa od mäsitého pokrmu iným skutkom pokánia.

V ten deň bude sv. omša s o. biskupmi v Katedrále sv. Martina o 17.00 hod.

  • Pomazanie chorých

Vo štvrtok 11. februára v deň spomienky na Pannu Máriu Lurdskú  a Svetový deň chorých, bude v našom chráme sv. omša o 16.30 hod. spojená s výročným udeľovaním sviatosti pomazania chorých. Od 15.00 hod. starí  a chorí budú mať možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia. Tento termín nahrádza predvianočné a predveľkonočné pomazanie chorých v našej farnosti.

Naši o. biskupi budú v tento deň sláviť svätú omšu za chorých, za zdravotníckych pracovníkov a za všetkých, ktorí sa o chorých starajú, v kostole Milosrdných bratov v Bratislave o 18.00 hod.

  • Krížová cesta a pôstne pobožnosti

V pôstnom období  budeme konať pobožnosť Krížovej cesty každý piatok o 17.15 hod. a v nedeľu o 15.45 hod.

V piatky po sv. prijímaní pri sv. omši o 16.30 hod. sa spoločne pomodlíme modlitbu k Ukrižovanému Dobrý a preláskavý Ježišu. Každý, kto sa zúčastní tejto modlitby  alebo Krížovej cesty, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

Krížová cesta v Katedrále s o. biskupmi  sa bude konať v piatky o 20.00 hod.

V pôstnom období  sa pri modlitbe sv. ruženca zameriavame na bolestné tajomstvá.

  • Zbierka na Charitu

Na budúcu nedeľu - prvú pôstnu, sa pri všetkých sv. omšiach uskutoční celoslovenská jarná zbierka na Katolícku charitu.

  • Blumentálske ružencové bratstvo

Blumentálske bratstvo živého ruženca na svojej schôdzi 6. februára  zvolilo za svoju  novú horliteľku na ďalšie obdobie našu farníčku Zuzanu Fuskovú. V jej službe jej vyprosujeme na príhovor našej nebeskej Matky veľa Božích milostí a zároveň vyjadrujeme  úprimné poďakovanie doterajšej horliteľke p.  Lenke Jančovičovej za duchovný zápal a obetavosť, s ktorou túto službu konala od r. 2000.

  • Poďakovanie

Chceme vysloviť úprimné  Pán Boh odmeň! za individuálny milodar v  sume 50,- €, venovaný v tomto týždni pre náš kostol pri požehnaní príbytkov.

  • Svetové dni mládeže

Naši mladí farníci, ktorí majú záujem zúčastniť sa Svetových dní mládeže v Krakove s ďalšími rovesníkmi z našej farnosti, nech sa prihlásia v sakristii.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál