Farské oznamy 1. novembra 2009

31.10.2009 Andrej Fordinál
  • 1. Liturgický kalendár

Pondelok 2. 11. - SPOMIENKA NA VŠETKÝCH VERNÝCH ZOSNULÝCH

Utorok 3. 11. - Sv. Martina Porres, rehoľníka

Streda 4. 11. - Sv. Karola Boromeo, biskupa

Štvrtok 5. 11. - Sv. Imricha

  • 2. Dušičková pobožnosť

Dnešnú nedeľu 1. novembra 2009, o 15.00 hod. sa pri hlavnom kríži na Ondrejskom cintoríne uskutoční dušičková pobožnosť.

V našom kostole sa bude konať v pondelok dušičková pobožnosť po sv. omšiach, ktoré začínajú o 6.30 a 16.30, v tento deň sú sv. omše ako v pracovný deň.

  • 3. Úplné odpustky

Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. do 8. novembra. Treba splniť aj ďalšie podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca. Napokon vo všeobecnosti je potrebné vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému.

  • 4. Fotky zo sviatosti birmovania

Birmovanci, ktorí si objednali CD s fotografiami si ho od budúceho týždňa môžu zakúpiť v kancelárii farského úradu. Cena je 2,- €.

  • 5. Úmysly sv. omší na mesiac december 2009

V utorok 3. novembra od 16,00 h. budeme v krstnej kaplnke zapisovať úmysly omší na mesiac december 2009.

  • 6. Lectio Divina

V stredu, 4. novembra pokračujú stretnutia nad Božím slovom s otcom arcibiskupom Stanislavom Zvolenským, v Katedrále sv. Martina v Bratislave, o 20.00 hod. Všetci ste srdečne pozvaní.

  • 7. Prvý štvrtok v mesiaci

Vo štvrtok 5. novembra 2009 je prvý štvrtok v mesiaci. Tento deň je dňom modlitieb za duchovné povolania, zároveň v Katedrále sv. Martina o 17.00 hod. bude pri príležitosti Roku kňazov, predsedať sv. omši otec arcibiskup Stanislav Zvolenský, na konci ktorej bude vyložená Sviatosť Oltárna a bude nasledovať krátka adorácia.

  • 8. Prvý piatok v mesiaci

V piatok 6. októbra 2009 je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme ako obvykle. Pre každý prvý piatok otec arcibiskup Stanislav Zvolenský stanovil, nakoľko mu to umožňuje dekrét Apoštolskej penitenciárie, počas trvania Roku kňazov, za deň, kedy možno v Bratislavskej arcidiecéze získať úplné odpustky pri splnení obvyklých podmienok.

  • 9. Fatimská sobota

V sobotu 7. novembra 2009 je Prvá sobota v mesiaci, ráno o 6.30 hod. Vás pozývame na sv. omšu ku cti Panny Márie a po jej skončení na modlitbu fatimského sv. ruženca.

  • 10. Boj proti hladu

V celoslovenskej zbierke Boj proti hladu - na pomoc pre chudobných na Haiti sa v našej farnosti na tento účel vyzbieralo 2.007,95 € (60.489,50 Sk). Jeden váš dobrý skutok dnes, znamená pre niekoho zajtrašok. Za vaše milodary Pán Boh zaplať!

  • 11. Zbierka pre kostolné potreby

Minulú nedeľu sa konala pravideľná zbierka pre potreby nášho chrámu a farnosti. Vyzbieralo sa 1.743,17 € = 52.514,74 Sk. Za vaše milodary: „Pán Boh zaplať!”

  • 12. Časopis Blumentál

Upozorňujeme Vás, že vyšlo nové číslo nášho farského časopisu Blumentál, v ktorom je uvedený aj rozhovor s bývalým kaplánom vdp. Petrom Cibirom.

  • 13. Sviečka za nenarodené deti

V pondelok 2. novembra si môžeme spomenúť na zomrelé nenarodené deti aj horiacou sviečkou umiestnenou v oknách našich domovov. Zakúpiť si ju možete tuto nedeľu po sv. omšiach od 7.30 hod. pri východe z kostola.

  • 14. Svätomartinská zbierka

Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku sv. Martina, patróna našej Bratislavskej arcidiecézy, Arcibiskupský úrad vyhlasuje na budúcu nedeľu ( 8. novembra ) prvú svätomartinskú zbierku, ktorej výťažok bude určený na podporu spoločenstva Cenacolo v Kráľovej pri Senci, ktoré pomáha ľuďom na ceste oslobodenia z rôznych závislostí.

Prispenie do tejto celodiecéznej zbierky nech je naším vonkajším prejavom prijatia odkazu sv. Martina, a to ochoty podeliť sa aj zo svojho mála s blížnym, ktorý je v núdzi.

Za vašu ochotu prispieť nech Vás, na príhovor sv. Martina, odmení Pán.

  • 15. Oznamy Charity Blumentál.

Charita Blumentál oznamuje, že v pondelok 2. novembra 2009 nebude sociálna poradňa poskytovať svoje služby. Za pochopenie ďakujeme.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál