Farské oznamy - 4. septem. 2016

2.9.2016

Zápis omšových úmyslov na mesiac október
V pondelok, 5. septembra, sa uskutoční zápis omšových úmyslov na mesiac október. Začiatok je o 16:00 hod. na farskom úrade.

..

Prihlasovanie dospelých ku sviatostiam

Tí, ktorí túžia – v dospelom veku – prijať sviatosti (svätý krst, prvé sväté prijímanie alebo sviatosť birmovania), môžu sa nahlásiť na farskom úrade,
v čase úradných hodín.

..

Oznamy z Arcibiskupského úradu Bratislava pre náš dekanát:

..

Výročná púť v Marianke

V dňoch 9.-11. septembra sa bude konať v Marianke výročná púť. Pripravený duchovný program  púte vyvrcholí v nedeľu 11.septembra o 10.30 hod. pontifikálnou sv. omšou, ktorú bude sláviť bratislavský arcibiskup
Mons. Stanislav Zvolenský.

..

Cliptime

Všetci mladí našej arcidiecézy sú pozvaní stretnúť sa a vytvoriť spoločenstvo na Cliptime-e, ktorý začne 16.9. putovaním z Marianky a 17.-18.9. je pripravený program v Šaštíne (modlitba, svedectvá, koncerty, workshopy). Registrovať sa je možné na stránke cliptime.sk, kde postupne pribúdajú ďalšie informácie.

..

Detský katolícky časopis Rebrík

Aj v školskom roku 2016/2017 vychádza katolícky časopis Rebrík, ktorý vydáva eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis poskytuje čitateľom kvalitné a zaujímavé texty, materiály na podporu čítania s porozumením a svojím obsahom pomáha deťom osvojovať si kresťanský životný štýl. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie. Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 02/20 44 52 53.

..

Lectio Divina v Katedrále sv. Martina v Bratislave

Bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský pozýva na spoločnú modlitbu nad Božím slovom spôsobom Lectio divina, ktorá bude každú prvú stredu v mesiaci o 20 hod. v Katedrále. Téma: Rodina v Knihe Genezis.

..

Svätorečenie Matky Terezy

Kongregácia sestier misionárok lásky pozýva z príležitosti svätorečenia blahoslavenej Matky Terezy na slávenie sv. omše v nedeľu 4.septembra 2016 o 15.30 hod. do kostola Svätej rodiny v Petržalke, kde bude kazateľom Mons. Vladimír Thurzo a v pondelok 5. septembra 2016 o 17.00 hod. do Katedrály sv. Martina v Bratislave, kde bude hlavným celebrantom bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský.

..

Svätá omša v katedrále sv. Martina za rodiny

Vo štvrtok 8. septembra 2016 o 18.00 hod. bude v Katedrále Martina svätá omša za rodiny slávená z príležitosti stretnutia zástupcov biskupských konferencií strednej a východnej Európy v Bratislave. Hlavným celebrantom bude kardinál Peter Erdo, predseda Rady európskych biskupských konferencií a homíliu prednesie pražský arcibiskup metropolita kardinál Dominik Duka.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál