Farské oznamy - 11. sept. 2016

12.9.2016

Sv. omše na sviatok Sedembolestnej Panny Márie

Vo štvrtok - 15. septembra - na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska (neprikázaný sviatok) budú sv. omše v našom kostole takto:

Ráno: 6:00, 7:30, 9:00 a 10:30

Večer: 16:30 a 18.00 (v slovenskom jazyku)

..

Prihlasovanie dospelých ku sviatostiam

Tí, ktorí túžia – v dospelom veku – prijať sviatosti (svätý krst, prvé sväté prijímanie alebo sviatosť birmovania), môžu sa nahlásiť na farskom úrade, v čase úradných hodín do 15. 9.

..

Úradné hodiny

Vo štvrtok – na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie – nebudú na našom farskom úrade úradné hodiny.

..

Milodar pre farnosť

Ďakujeme za milodary pre našu farnosť, ktoré boli v uplynulom týždni v sumách 2 x 100,- €.

..

Oznamy z Arcibiskupského úradu Bratislava pre náš dekanát:

..

Národná púť v šaštínskej bazilike

Všetkých srdečne pozývame na národnú púť do Šaštína - dňa 15. septembra 2016 o 10.30 hod. Hlavným celebrantom a kazateľom slávnosti bude košický arcibiskup-metropolita
Mons. Bernard Bober. Na druhý deň, v piatok 16. septembra, bude v Šaštíne púť seniorov
a chorých, počas ktorej bude bratislavský arcibiskup-metropolita Mons. Stanislav Zvolenský sláviť svätú omšu o 10.30 hod. Mládežnícky program bude v sobotu a nedeľu 17. a 18. 9.

..

Deň rodiny v Bratislave

Pozývame všetkých na 8. ročník Dňa rodiny v Bratislave, ktorý sa uskutoční 17. septembra
v čase od 14.00 do 17.00 hod. v Medickej záhrade
. Cieľom Dní rodiny po celom Slovensku
je priniesť zábavno-kultúrny program pre rodiny a podporovať rodinu ako nenahraditeľnú hodnotu našej spoločnosti. Deň rodiny v Bratislave organizuje Fórum kresťanských inštitúcií
s podporou Bratislavskej arcidiecézy a je jedným z podujatí projektu Milujem svoje mesto, ktorý realizuje platforma Kresťania v meste.

..

Štúdium na Bohosloveckej fakulte

Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave otvára v akademickom roku 2016/2017 nový kurz Doplňujúceho pedagogického štúdia
pre učiteľa katolíckeho náboženstva. Štúdium je určené pre absolventa vysokoškolského neučiteľského štúdia v odbore katolícka teológia. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke fakulty:
http://frcth.uniba.sk/.

..

Medzinárodný ekumenický koncert

Inštitút NAPS (Naše Aktivity Pre Slovensko) a mesto Bratislava srdečne pozývajú na 12. ročník Medzinárodného ekumenického koncertu, ktorý umením podporuje dialóg a toleranciu medzi národmi a náboženstvami. Uskutoční sa v nedeľu 18. septembra o 18.00 hod v historickej budove SND v Bratislave. Vstup je dobrovoľný. Pre viac informácií a rezerváciu vstupeniek, navštívte, prosím, internetovú stránku www.ekumenickykoncert.sk.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál