Farské oznamy 8. novembra 2015

7.11.2015

  • Liturgický kalendár

Pondelok 9. 11. - Výročie posviacky Lateránskej baziliky, sviatok

Utorok 10. 11. - sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi, spom.

Streda 11. 11. - sv. Martin z Tours, biskupa, hl. patróna Bratislavskej arcidiecézy, sviatok

Štvrtok 12. 11. - sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka, spom.

  • Ad limina apostolorum

Slovenskí biskupi v dnešnú nedeľu odchádzajú na cestu do Ríma ad limina apostolorum, počas ktorej si uctia hroby svätých apoštolov Petra a Pavla, stretnú sa s pápežom Františkom a navštívia  jednotlivé  úrady Svätej Stolice. Sprevádzajme našich o. biskupov modlitbami.

  • Svätomartinská dobročinná zbierka

Dnešnú nedeľu sa pri všetkých svätých omšiach koná Svätomartinská dobročinná zbierka. Jej výťažok bude použitý na dva konkrétne projekty poskytujúce pomoc utečencom: na zabezpečenie fungovania zdravotníckej kliniky blahoslavenej sestry Zdenky v irackom Erbile a na vzdelávací program pre deti utečencov v Jordánsku a Libanone. Nech Boh odmení Vašu štedrosť.

  • Svätomartinské trojdnie

Pri príležitosti sviatku sv. Martina Vás pozývame do Katedrály osláviť nášho patróna počas Svätomartinského trojdnia. V pondelok, utorok a stredu budú sväté omše o 17.00 hod. a kázne orientované na hlavnú myšlienku trojdnia: “Svätý Martin a ľudia vyhnaní z domova”. Bližšie informácie nájdete  na výveske.

  • Prezentácia

Pozývame Vás budúcu nedeľu 15. novembra 2015 o 15.00 hod. do blumentálskeho farského klubu na Vazovovej 8 na prezentáciu „Palmýrske slzy - modlitba za pokoj v Sýrii”, v rámci ktorej Vám blumentálsky farár Mgr. Branislav Čaniga priblíži zajordánske teritória Svätej zeme - Jordánsko, Libanon a Sýriu z obdobia pred vypuknutím krvavého konfliktu v Sýrii.

  • Pozvánka pre deti

Pozývame deti v sobotu 14.novembra 2015 do priestorov pod kostolom u Saleziánov na Miletičovej ul. v Bratislave na súťaž z náboženskej výchovy a karneval, organizované našou farnosťou. Začiatok súťaže je o 10.00 hod, karneval a zábavný program začne od 12.00 hod.

  • Stretnutie rodín

Pozývame rodičov s deťmi na stretnutie rodín 15.11.2015 o 14.30 hod. na fare (Vazovova 8).

  • Adventno - vianočný koncert a duchovné reflexie

Už vopred Vám avízujeme pozvanie na Adventno - vianočný  koncert v podaní Artmusicorchestra spojený s duchovnými  zamysleniami kňaza a publicistu Jána Sucháňa, ktorý sa uskutoční v našom blumentálskom kostole v sobotu 12. decembra 2015 o 15.00 hod. V hudobnej časti vystúpi 25-členný Artmusicorchestra s hosťom Danielom Čaplovičom, sólistom SND. Viac informácií nájdete na výveske pred kostolom. Lístky v cene 7 Eur si možno zakúpiť cez www.ticketportál.sk a počas decembra v nedeľu o 10.00 hod. pri vstupe do blumentálskeho kostola.

  • Potravinová zbierka pre chudobných

V tomto týždni od 16. novembra do 21. novembra sa bude v Bratislave v obchodnom dome na Kamennom námestí konať charitná potravinová zbierka pre ľudí v núdzi. Zakúpené trvanlivé potraviny a hygienické potreby môžete odovzdať pri východe dobrovoľníkom charity, v pracovných dňoch od 15.00 do 20.00 hod. a v sobotu od 10.00 do 19.00 hod. Viac informácií nájdete na výveske a na www.charitaba.sk.

  • Nové CD - kapucíni

Brat Félix z bratislavskej komunity kapucínov Vás srdečne pozýva na koncert a prezentáciu nového CD 21.novembra o 17.00 v kine Nostalgia. Viac informácií nájdete na výveske.

  • Duchovná obnova pre rozvedených

Od 20. do 22. novembra 2015 sa v Rodinkove v Belušských Slatinách uskutoční víkendová duchovná obnova pre rozvedených katolíkov, ktorí žijú sami. Kontakty na prihlásenie sú na www.rodinkovo.webnode.sk (e-mail: magdalena.froncova@gmail.com).


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál