Naša Duchovná obnova 2009

1.6.2009 Barbora Bušová

Všetko sa to začalo 30. apríla, keď sme my, birmovanci, plní očakávania s gitarou v ruke nastúpili do preplneného vlaku. Zaplnili celú uličku. Po dlhej ceste sme konečne prišli do Ružomberka, kde sme čakali na autobus do Ludrovej. Náš program bol bohatý na duchovné aktivity, na zábavu, množstvo hier, smiechu a vzájomného spoznávania.

 

V prvý deň nás animátori prekvapili zábavnou rozcvičkou a modlitbou. Po raňajkách sme mali hru, pri ktorej sme sa viac priblížili k Bohu. Takto sme prežili celé dopoludnie. Poobede sme sa začali pripravovať na večernú svätú omšu. Nacvičovali sme piesne, prosby, čítania a miništrovanie. Všetko sme počas svätej omše zvládli a ostalo nám veľa príjemných spomienok. Večer sme rozohriali krb a pozreli sme si zaujímavý film o tom, ako by sme mali žiť svoj život.

 

Na druhý deň bolo krásne počasie, tak sme sa rozhodli stráviť čo najviac času v

prírode. Doobeda sme sa pomodlili ruženec poskladaný zo šesťdesiatich deviatich sviečok. Hrali sme na lúke futbal, zatiaľ čo nám animátori rozmiestňovali veci na ďalšiu hru pri močiari a v lese. Neskôr sme slávili svätú omšu v prírode. Zúčastnil sa na nej aj Alexander Rozin ml. Podvečer sme mali adoráciu, o ktorej sme predtým vlastne ani nevedeli, čo je jej cieľom. Potom sme sa už tešili na vytúženú opekačku.

 

Posledný deň našej duchovnej obnovy sme sa ráno opäť zúčastnili na svätej omši, potom sme hrali stolový futbal a lúčili sme sa s dedinkou, ktorá nám prirástla k srdcu.

 

Všetci sa zhodneme na tom, že sa nám duchovná obnova veľmi páčila. Dozvedeli sme sa veľa o Bohu, o Ježišovi, o kresťanstve. Navzájom sme sa spoznali a prežívali spoločné chvíle.

 

Chceli by sme sa poďakovať naším animátorkám: Meggy, Dominike, Aničke, Zuzke, vďaka ktorým sme mali o zábavu postarané, našim kuchárom Katke a Peťovi, ktorí nám pripravovali vždy fantastické jedlá a nášmu pánu kaplánovi Mariánovi. Nikdy nezabudneme na našu duchovnú obnovu a už sa tešíme na ďalšiu!

 

Barbora Bušová


Pridané do rubriky články | Článok vyšiel v časopise Blumentál číslo 6 v roku 2009. Internetové vydanie časopisu Blumentál pre Vás pripravuje blumentálsky zbor.