Farské oznamy - 4. november 2018

3.11.2018

Svätomartinská zbierka

Na budúcu nedeľu 11. novembra 2018 sa bude pri všetkých sv. omšiach konať tradičná dobročinná Svätomartinská zbierka. Jej účelom je v tomto roku poskytnutie podpory na výstavbu spoločenskej miestnosti pre 240 ľudí v pastoračnom centre bl. Anny Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom, ktoré je zamerané na preventívnu, formačnú a uzdravujúcu službu pre mladých ľudí.

p

Svätomartinské trojdnie

Bratislavský arcibiskup v spolupráci so starostom MČ Bratislava - Staré Mesto, pozývajú na slávnosti sv. Martina, patróna Bratislavskej arcidiecézy a mesta Bratislavy. Duchovný program v dňoch 9. 11.11.2018 má názov „Život sv. Martina môže každému človeku pomôcť rozpoznať vo svojom srdci pozývajúci Boží hlas.“ Témy jednotlivých príhovorov a mená kazateľov nájdete na plagáte vo výveske.

p

Svätomartinský lampiónový sprievod

eRko a MČ Bratislava - Staré Mesto pozývajú rodiny s deťmi na tradičný Svätomartinský lampiónový sprievod, ktorý sa uskutoční 10.11.2018. Program začína sv. omšou o 15.30 hod. v Katedrále sv. Martina. Prosíme deti, aby si priniesli so sebou aj lampióny.

p

Úplné odpustky pre duše v očistci

Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. do 8.11. Treba splniť aj ďalšie podmienky: sv. spoveď a v deň získania odpustkov: sv. prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca. Napokon vo všeobecnosti je potrebné vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému.

p

Lectio divina v Katedrále sv. Martina

V stredu 7.11.2018 sa o 20.00 hod. v Katedrále sv. Martina uskutoční modlitbové stretnutie spôsobom Lectio divina, ktoré bude viesť bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Téma rozjímania má názov Pane, ty si mi povedal: “Kúp si to pole” (Jer 32, 17-25).

p

Deň otvorených dverí na Cirkevnej SOŠ elekrtotechnickej P.G. Frassatiho

Pozývame Vás na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 7.11.2018 od 8:00 do 14:00. Viac informácií je na výveske.

p

Deň otvorených dverí pre miništrantov

Kňazský seminár sv. Cyrila a Metoda v Bratislave pozýva všetkých miništrantov na Deň otvorených dverí, ktorí sa uskutoční v dňoch 1. 2.12.2018 v Kňazskom seminári. Cena je 5€. Prihlásiť sa môžeš na webovej adrese: www.minfa.sk. Príď spoznať seminár zvnútra, preži deň a noc v Seminári s bohoslovcami. Nuda ťa určite nečaká!

p

Poďakovanie za milodary

Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodary na opravu fasády Blumentálskeho kostola v sume 50 a 25,- €, poslané v tomto týždni na účet našej farnosti a ďalších 100 a 100,- € darovaných v hotovosti.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál