Farské oznamy - 8. september 2019

7.9.2019

Zápis úmyslov svätých omší

Úmysly sv. omší na mesiace OKTÓBER, NOVEMBER a DECEMBER budeme zapisovať od pondelka 9. septembra 2019. Zapísať je možno jednu svätú omšu za tri mesiace.

v

Pozvánka na púť do Šaštína

Pozývame všetkých veriacich zúčastniť sa Národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína, ktorá sa bude konať 13.- 16. septembra 2019. Národná púť vyvrcholí sv. omšou v nedeľu, 15. septembra o 10.30 hod., počas ktorej prednesie homíliu Mons. Vladimír Fekete SDB, apoštolský prefekt v Azerbajdžane. Na druhý deň, 16. septembra 2019, bude v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne sláviť sv. omšu o 10.30 hod. bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko v rámci púte seniorov a chorých. (Plagát je vo výveske.)

v

Národný pochod za život – potreba dobrovoľníkov

Národný pochod za život potrebuje ešte 400 dobrovoľníkov, ktorí by vedeli pomôcť v rôznych tímoch od piatka 20. septembra do nedele 22. septembra. Dobrovoľníci sa môžu zaregistrovať na stránke www.pochodzazivot.sk

v

Procesia na Kalvárii

Bratia dominikáni z farnosti Bratislava-Kalvária s podporou Bratislavskej arcidiecézy, pozývajú v sobotu 14. 9. 2019 na slávnostnú procesiu pri príležitosti sviatku Povýšenia sv. Kríža a 325. výročia založenia Kalvárie v Bratislave. Slávnosť začne pri Dóme sv. Martina o 14.45 a odtiaľ bude pokračovať sprievodom mestom až na ulicu Za Sokolovňou, kde o 16.00 hod. začne pobožnosť krížovej cesty. O 17.00 hod. na vrchole Kalvárskeho vrchu Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup, požehná kríž s obnoveným korpusom Krista a následne o 18.00 hod. bude celebrovať sv. omšu v Kostole Panny Márie Snežnej na Kalvárii.

v

Poďakovanie za milodary

Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodary na opravu fasády Blumentálskeho kostola v sume 50,- €, ktoré prišli na účet našej farnosti a 500,- € darovaných v hotovosti.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál