Farské oznamy - 1. september 2019

31.8.2019

Prvopiatkový týždeň

Nastávajúci týždeň je prvopiatkový – sviatosť zmierenia budeme vysluhovať tak, ako býva u nás zvykom a tiež sa uskutočnia všetky obvyklé pobožnosti (prvopiatkové adorácie, korunka Božieho milosrdenstva v piatok o 15.00 a modlitba Fatimského ruženca v sobotu).

a

Prihlasovanie ku krstu, eucharistii a birmovke

Žiaci 9. ročníka a ostatní študenti vyšších ročníkov, ale aj tí ktorí túžia v dospelom veku prijať iniciačné sviatosti (krst, prvé sväté prijímanie alebo sviatosť birmovania), môžu sa nahlásiť na farskom úrade v čase úradných hodín. Príprava začne v septembri.

a

Oznamy Farskej knižnice

Po prázdninovej prestávke začne Farská knižnica opäť poskytovať svoje služby. Otvorená bude v stredu 9:00 – 11:00 a vo štvrtok 16:00 – 18:00. Tešíme sa na vašu návštevu.

a

Pozvánka na púť do Marianky

Pozývame všetkých veriacich zúčastniť sa tohtoročnej púte do Marianky, ktorá sa bude konať 6.- 8. septembra 2019. Púť vyvrcholí sv. omšou, ktorú bude v nedeľu 8. septembra o 11.00 hod. sláviť Mons. František Rábek, ordinár OS a OZ SR.

a

Pozvánka na púť do Šaštína

Pozývame všetkých veriacich zúčastniť sa Národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína, ktorá sa bude konať 13.- 16. septembra 2019. Národná púť vyvrcholí sv. omšou v nedeľu, 15. septembra o 10.30 hod., počas ktorej prednesie homíliu Mons. Vladimír Fekete SDB, apoštolský prefekt v Azerbajdžane. Na druhý deň, 16. septembra 2019, bude v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne sláviť sv. omšu o 10.30 hod. bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko v rámci púte seniorov a chorých. (Plagát je vo výveske.)

a

Modlitbové stretnutie Lectio divina

Aj v tomto školskom roku sa budú konať modlitbové stretnutia spôsobom Lectio divina v Katedrále sv. Martina v Bratislave každú prvú stredu v mesiaci o 20.00 hod., ktoré bude viesť bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Téma tohto ročníka má názov „K svojej viere pripojili čnosť” (2 Pt 1, 5) a venovaná je uvažovaniu o čnostiach a ich biblických reprezentantoch vo svetle Svätého písma. Najbližšie stretnutie, ktoré sa bude konať v stredu 4. septembra, má názov „VIERA – Abram uveril Bohu” (Gn 15, 1-21).

a

Poďakovanie za milodary

Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodary na opravu fasády Blumentálskeho kostola v sume 50,- €, ktoré prišli na účet našej farnosti.


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál