Farské oznamy 27. november 2022

26.11.2022

OZNAMY

27. novembra 2022

Liturgický kalendár

Nedeľa 27. 11. Prvá adventná nedeľa

Pondelok 28. 11. féria

Utorok 29. 11. féria

Streda 30. 11. Sv. Ondreja, apoštola, sviatok

Štvrtok 1. 12. féria

Piatok 2. 12. féria

Sobota 3. 12. Sv. Františka Xaverského, kňaza, spomienka

Nedeľa 4. 12. Druhá adventná nedeľa

  • Zbierka na charitu

  • Následky vojny na Ukrajine a kríza degradujú dôstojný život obyvateľov zasiahnutých území ako i okolitých štátov. Potvrdzujú to aj najnovšie dáta o vzrastajúcom počte Slovákov, ktorí sú pod hranicou chudoby. Ak máte túžbu podporiť ľudí v núdzi, môžete prispieť do Zbierky na charitu. Konať sa bude v kostoloch 27. novembra 2022. Online darovanie nájdete na www.charitaba.sk . Bratislavská arcidiecézna charita vopred ďakuje za prejavenú solidaritu.

  • Prvopiatkový týždeň

      Nastávajúci týždeň je prvopiatkový – sviatosť zmierenia budeme vysluhovať tak, ako býva u nás zvykom a tiež sa uskutočnia všetky obvyklé pobožnosti (prvopiatkové adorácie a korunka Božieho milosrdenstva o 15.00). Prvopiatková sv. spoveď už môže byť vianočná.

Nahlasovanie chorých ku sviatostiam

Do 11.12.2022, prosíme nahlásiť v sakristii alebo v kancelárii farského úradu veriacich, ktorí túžia pred vianočnými sviatkami prijať sviatosti a nemôžu kvôli pokročilému veku alebo chorobe prísť do kostola.

Pozvánka pre miništrantov

Spoločenstvo TYMIAN pripravuje pre miništrantov adventné online stretnutia (AMOS), v rámci ktorých odznejú adventné príbehy, modlitby a súťažné otázky s možnosťou zaujímavých výhier. Stretnutie sa uskutočnia v adventné nedele a stredy o 19.30. Viac informácií nájdete na webovej stránke bit.ly/ministranti-sk.

Oznam Maltézskej pomoci

Maltézska pomoc Slovensko Vás v dňoch 25. novembra až 23. decembra srdečne pozýva na charitatívny punč na vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Návštevníci sa môžu ponúknuť vianočným punčom či koláčikmi a podľa svojho zváženia dobrovoľným príspevkom podporiť aj prebiehajúcu zbierku. Celý výťažok poputuje na podporu projektov Maltézskej pomoci, ako je rozvoz stravy pre opustených a odkázaných seniorov v Bratislave či pomoc hendikepovaným, utečencom a mnohým ďalším. Počas celého trvania trhov budú dobrovoľníci Maltézskej pomoci zároveň poskytovať teplé nápoje a občerstvenie pre ľudí v núdzi a ľudí bez domova. Bližšie detaily o Maltézskom punči nájdete na webstránke www.orderofmalta.sk . Na všetkých sa veľmi tešíme a vyslovujeme srdečné Pán Boh zaplať.

Pozvánka - Úsmev ako dar

Srdečne vás pozývame sledovať Večer odpustenia a zmierenia už túto nedeľu 27. novembra 2022 o 19.00. Odpúšťanie v manželstve! Tejto téme sa bude niesť jeden z ďalších večerov, ktorý si pre vás pripravil Úsmev ako dar v spolupráci známych osobností, odborníkov a mladých ľudí s rôznymi príbehmi prepojenými odborným pohľadom na odpúšťanie a záverečné požehnanie udelí J. E. Jozef Haľko. Máte sa na čo tešiť a my sa tešíme na vás! S láskou a Úsmevom ako dar. Viac na www.77x.sk a na plagáte.

    • Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodar na kostol vo výške 500,- 255,- 100,- 33,- zaslané na účet farnosti a v hotovosti 200,- €

  • Poďakovanie za milodary


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál